Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγκόσμιο ράλι φέρνει στα ομόλογα η προσδοκία για τα επιτόκια των Κεντρικών Τραπεζών

Παγκόσμιο ράλι φέρνει στα ομόλογα η προσδοκία για τα επιτόκια των Κεντρικών Τραπεζών
Ο δείκτης Bloomberg για τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων έχει καταγράψει ήδη πέντε συνεχόμενες συνεδριάσεις
Το μεγαλύτερο σερί ανόδου σημείωσαν τα παγκόσμια κρατικά ομόλογα από τον Δεκέμβριο, καθώς το παγκόσμιο εκκρεμές της συναίνεσης της αγοράς κινείται προς περισσότερες μειώσεις επιτοκίων φέτος.
Ο δείκτης Bloomberg για τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων έχει καταγράψει ήδη πέντε συνεχόμενες συνεδριάσεις, καθώς οι επενδυτές αύξησαν τα στοιχήματα νομισματικής χαλάρωσης από τις ΗΠΑ στην Αυστραλία.
Μια έκτη ημέρα κερδών θα σήμαινε την καλύτερη πορεία από τον Νοέμβριο.
Οι traders έχουν κλιμακώσει τα στοιχήματα μείωσης επιτοκίων την περασμένη εβδομάδα, ενθαρρυμένοι από μια σειρά από πιο ήπια από τα αναμενόμενα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ και την απόφαση της Τράπεζας του Καναδά να χαλαρώσει τη νομισματική πολιτική.
Ο ενθουσιασμός για τα ομόλογα θα δοκιμαστεί για άλλη μια φορά καθώς τα στοιχεία μισθοδοσίας εκτός των αγροτικών προϊόντων στις ΗΠΑ την Παρασκευή παρέχουν νέες ενδείξεις για το εάν η ανάπτυξη επιβραδύνεται επαρκώς στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.
Οι αγορές «βρίσκονται σε αυτό το σημείο καμπής τώρα» όσον αφορά τη ζήτηση για ομόλογα, δήλωσε η Stefanie Holtze-Jen, επικεφαλής επενδύσεων Asia Pacific στο private banking σκέλος της Deutsche Bank.
«Τη στιγμή που τα στοιχεία των ΗΠΑ δείχνουν περισσότερο αυτή την αποδυνάμωση της προοπτικής ανάπτυξης, αυτή η πεποίθηση θα μεγαλώσει».
Η πολιτική απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αργότερα σήμερα θα αποτελέσει βασικό σημείο εστίασης για τους εμπόρους, με μια μείωση επιτοκίων που προβλέπεται από αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg.
Ωστόσο, κάποια ανοδική τάση για το δημόσιο χρέος μπορεί να περιοριστεί καθώς οι ζοφερές δημοσιονομικές προοπτικές των ΗΠΑ προσθέτουν πίεση στη μεγαλύτερη και πιο ρευστή αγορά ομολόγων στον κόσμο.
«Με τα πρόσφατα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ να φαίνονται ξαφνικά αμφίσημα, πολλοί στην αγορά πιστεύουν και πάλι ότι η μάχη των ιδεών κερδήθηκε με τις «μειώσεις επιτοκίων!» και ότι ο πόλεμος ενάντια στον πληθωρισμό έχει τελειώσει οριστικά», δήλωσε ο Michael Every, αναλυτής στην Rabobank.

Στοιχήματα αγοράς

Οι αγορές swap δείχνουν ότι οι επενδυτές σκέφτονται τις πιθανότητες για περισσότερες μειώσεις επιτοκίων από ό,τι όχι προς το παρόν.
Οι ανταλλαγές που συνδέονται με το επιτόκιο πολιτικής της Federal Reserve δείχνουν 90% πιθανότητα για δύο μειώσεις έως το τέλος του έτους σε σύγκριση με 47% στα τέλη Μαΐου.
Οι επενδυτές μελλοντικής εκπλήρωσης σκέφτονται πιθανότητες 51% για μείωση των επιτοκίων από την Αποθεματική Τράπεζα της Αυστραλίας έως τον Δεκέμβριο από 9% στο τέλος του προηγούμενου μήνα.
Το συναίσθημα μεταδίδεται επίσης στην Ιαπωνία - τη μόνη μεγάλη οικονομία όπου οι επενδυτές αναμένουν υψηλότερο κόστος δανεισμού.
Η τιμολόγηση των swaps για τις αυξήσεις επιτοκίων της Τράπεζας της Ιαπωνίας μειώθηκε στις 23 μονάδες βάσης μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, από 29 στις 31 Μαΐου.
Για επενδυτές όπως η State Street Global Advisors, η σωστή κατεύθυνση για τα επιτόκια έχει μεγαλύτερη σημασία από το χρονοδιάγραμμα των περικοπών.
«Η βασική μας άποψη είναι ότι ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να μετριάζεται, επιτρέποντας στη Fed να εφαρμόσει μια σειρά από μειώσεις επιτοκίων που οδηγούν τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια σε πιο κατάλληλα επίπεδα», ο Matthew Nest, παγκόσμιος επικεφαλής του ενεργού σταθερού εισοδήματος και ο Matthew Coolidge, σταθερού εισοδήματος. στρατηγός χαρτοφυλακίου, έγραψε σε μια έκθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης