Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μαχητικά F-18 θα σταλούν στη Μαύρη Θάλασσα - Προετοιμάζεται το ΝΑΤΟ για κοινή επιχείρηση με Ουκρανία για εισβολή στην Υπερδνειστερία;

Μαχητικά F-18 θα σταλούν στη Μαύρη Θάλασσα - Προετοιμάζεται το ΝΑΤΟ για κοινή επιχείρηση με Ουκρανία για εισβολή στην Υπερδνειστερία;
Τα αεροσκάφη προσγειώθηκαν στη ρουμανική 57η αεροπορική βάση «Mihail Kogalniceanu» κοντά στην Κωνστάντζα
Η Φινλανδία έστειλε στη Ρουμανία επτά μαχητικά F/A-18 Hornet, τα οποία, μαζί με άλλα αεροσκάφη της συμμαχίας, θα λειτουργήσουν ως «αεροπορική αστυνομία» του δυτικού μπλοκ.
Τα αεροσκάφη προσγειώθηκαν στη ρουμανική 57η αεροπορική βάση «Mihail Kogalniceanu» κοντά στην Κωνστάντζα.
Τα μαχητικά συνοδεύονται από περίπου 80 Φινλανδούς στρατιωτικούς, συμπεριλαμβανομένου τεχνικού προσωπικού για την εξυπηρέτηση του εξοπλισμού.
Σύμφωνα με δελτίο τύπου του ΝΑΤΟ, Φινλανδοί, Ρουμάνοι και Βρετανοί πιλότοι θα εκτελούν αποστολές Enhanced Air Policing υπό τη διοίκηση του ΝΑΤΟ για δύο μήνες.
Η επιχείρηση μπορεί να περιλαμβάνει το δυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας.
Η επίσημη περίληψη του ρουμανικού τμήματος άμυνας σημειώνει ότι σκοπός της αποστολής είναι να διασφαλίσει την ασφάλεια του ρουμανικού εναέριου χώρου, να αποτρέψει πιθανούς αντιπάλους και να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ των μονάδων των συμμαχικών στρατών.
Υπάρχει η υπόθεση ότι με μια τέτοια μεταφορά ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού από τη Φινλανδία, το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται για μια κοινή επιχείρηση με την Ουκρανία για εισβολή στην Υπερδνειστερία.
Η συμμαχία μπορεί επίσης να επεξεργαστεί ενέργειες για την απενεργοποίηση του ρωσικού συστήματος αεράμυνας για επακόλουθο χτύπημα στις δομές πυρηνικής αποτροπής της Ρωσικής Ομοσπονδίας: αεροδρόμια, σταθμούς παρατήρησης, βάσεις πυραύλων και άλλες εγκαταστάσεις.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης