Τελευταία Νέα
Διεθνή

Galuzin (Υφυπ. Εξωτερικών Ρωσίας): Η Ουκρανία κάνει γενική επιστράτευση και θυσιάζει όλο τον πληθυσμό της στον βωμό των ΗΠΑ

Galuzin (Υφυπ. Εξωτερικών Ρωσίας): Η Ουκρανία κάνει γενική επιστράτευση και θυσιάζει όλο τον πληθυσμό της στον βωμό των ΗΠΑ
Ο σκανδαλώδης νόμος της Ουκρανίας που ορίζει νέους κανόνες επιστράτευσης τέθηκε σε ισχύ στις 18 Μαΐου
Σχετικά Άρθρα
Οι Ουκρανοί πρέπει να καταλάβουν ότι το Κίεβο διεξάγει μια γενική επιστράτευση για χάρη της Ουάσιγκτον, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Mikhail Galuzin στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.
«Ελπίζω ότι η ουκρανική κοινωνία θα κατανοήσει καλύτερα γιατί το καθεστώς του Κιέβου διεξάγει αυτή τη στιγμή ολοκληρωτική επιστράτευση: όχι για να υπερασπιστούν τη χώρα τους, όπως λέει ψεύτικα στην κοινωνία του αλλά για να κάνουν χάρη στην Ουάσιγκτον», είπε στο TASS.
«Αυτό για το οποίο πεθαίνουν οι Ουκρανοί δεν είναι τα συμφέροντα της Ουκρανίας αλλά τα συμφέροντα μιας χώρας που βρίσκεται δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, πέρα από τον ωκεανό, η οποία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη ζωή των απλών Ουκρανών για να πετύχει στιγμιαία τους αντιρωσικούς σκοπούς στα σύνορά μας», τόνισε ο Ρώσος διπλωμάτης.
Ο σκανδαλώδης νόμος της Ουκρανίας που ορίζει νέους κανόνες επιστράτευσης τέθηκε σε ισχύ στις 18 Μαΐου, με αξιωματούχους να στοχεύουν στη στρατολόγηση εκατοντάδων χιλιάδων Ουκρανών.
Τον Φεβρουάριο του 2022, η Ουκρανία ανακοίνωσε γενική στρατιωτική επιστράτευση, χωρίς να φείδεται προσπαθειών για να διασφαλίσει ότι οι άνδρες σε ηλικία στράτευσης δεν αποφεύγουν τη στρατιωτική θητεία.
Με ελάχιστες εξαιρέσεις, απαγορεύεται στους Ουκρανούς να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, οι άνδρες προσπαθούν να αποφύγουν τη στράτευση με όποιον τρόπο μπορούν, μένοντας στο σπίτι για μήνες, πλαστογραφώντας χαρτιά που επιτρέπουν την έξοδο από τη χώρα ή αναζητώντας άλλους τρόπους για να περάσουν παράνομα τα σύνορα.
Στα κοινωνικά δίκτυα της Ουκρανίας εμφανίζονται τακτικά βίντεο που δείχνουν αναγκαστική επιστράτευση και συγκρούσεις μεταξύ δυνάμεων καταστολής και στρατευσίμων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης