Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz: Ειρήνη δεν σημαίνει να υψώνεις λευκή σημαία στη Ρωσία - Τα όπλα μας δεν θα χτυπούν μόνο στην Ουκρανία

Scholz: Ειρήνη δεν σημαίνει να υψώνεις λευκή σημαία στη Ρωσία - Τα όπλα μας δεν θα χτυπούν μόνο στην Ουκρανία
«Πολλοί πολίτες φοβούνται ότι θα μπορούσε να υπάρξει κλιμάκωση ... ότι η ασφάλεια και η ειρήνη θα τεθούν σε κίνδυνο και για εμάς», τόνισε ο Γερμανός καγκελάριος
Σχετικά Άρθρα
Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz παραδέχτηκε ότι πολλοί πολίτες της χώρας του φοβούνται για την επιδείνωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία και διαβεβαίωσε πως γι' αυτόν η διατήρηση της ειρήνης είναι απόλυτη προτεραιότητα.
«Πολλοί πολίτες φοβούνται ότι θα μπορούσε να υπάρξει κλιμάκωση ... ότι η ασφάλεια και η ειρήνη θα τεθούν σε κίνδυνο και για εμάς», είπε μιλώντας στη Bundestag.
«Δεν υπάρχει τίποτα αφελές ή κακό στο να ανησυχείς για την ειρήνη.
Οι ανησυχίες των πολιτών είναι κάτι που πρέπει να γίνει σεβαστό και να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Αυτό το κάνω σε κάθε περίπτωση», επιβεβαίωσε ο Scholz.
«Ως καγκελάριος, είναι δική μου ευθύνη να διασφαλίσω ότι κανένα παιδί που θα γεννηθεί στη Γερμανία δεν θα χρειαστεί ποτέ να αντιμετωπίσει πόλεμο στη χώρα μας.
Αυτό είναι απόλυτη προτεραιότητα για μένα», διαβεβαίωσε.
Πάντως ο Scholz επεσήμανε ότι «η διασφάλιση της ειρήνης δεν σημαίνει να υψώσεις λευκή σημαία ή να συνθηκολογήσεις στη βία και την ανομία».
«Ειρήνη δεν σημαίνει υποδούλωση», τόνισε.
«Δεν θα επιτρέψουμε την επιστροφή της χρήσης του πολέμου ως μέσου πολιτικής», κατέληξε ο Scholz.

«Τα όπλα μας θα χτυπούν μέσα στη Ρωσία»

Εν τω μεταξύ μιλώντας στους Γερμανούς βουλευτές εξήγησε γιατί τα γερμανικά όπλα που παρέχονται στην Ουκρανία θα πρέπει να μπορούν να πλήττουν και ρωσικούς στόχους σε ρωσικά εδάφη.
«Η Ουκρανία έχει βάσει του διεθνούς δικαίου το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της από επιθέσεις στην επικράτειά της, στις πόλεις της, στους πολίτες τους.
Αυτό ισχύει ειδικότερα εν προκειμένω για την περιοχή του Kharkiv όπου η Ρωσία εξαπολύει επιθέσεις από μεθοριακή περιοχή εντός της ρωσική επικράτειας», δήλωσε ο Scholz.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης