Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός στις ΗΠΑ – Ρωσικά πολεμικά πλοία πλέουν στην Καραϊβική

Συναγερμός στις ΗΠΑ – Ρωσικά πολεμικά πλοία πλέουν στην Καραϊβική
Η κίνηση έρχεται εν μέσω κλιμάκωσης των εντάσεων μεταξύ Ρωσίας και Δύσης
Ρωσικά πολεμικά πλοία βρίσκονται καθ' οδόν προς στην Καραϊβική και είναι υπό παρακολούθηση, όπως δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι προσθέτοντας ότι δεν είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων από το Κρεμλίνο για τη στρατιωτική δραστηριότητα.
Αξιωματούχοι δήλωσαν στο Associated Press (AP) ότι μια ορισμένα πλοία και σκάφη υποστήριξης αναμένεται να συμμετάσχουν σε ασκήσεις και πιθανώς να δέσουν σε λιμάνια στη Βενεζουέλα και την Κούβα.
Η κίνηση έρχεται εν μέσω κλιμάκωσης των εντάσεων μεταξύ Ρωσίας και Δύσης.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin στις 5 Ιουνίου είπε ότι η Μόσχα θα μπορούσε να στείλει προηγμένα όπλα σε ορισμένες περιοχές για να επιτρέψει χτυπήματα κατά «ευαίσθητων» δυτικών στόχων ως απάντηση, εάν η Ουκρανία χτυπήσει τη Ρωσία με δυτικά όπλα.

Ναυτική ισχύς


Πρόσφατα, οι ΗΠΑ και η Γερμανία ήραν εν μέρει την απαγόρευση στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί ορισμένα όπλα που παρείχαν για να χτυπήσει το ρωσικό έδαφος.
Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν στο AP ότι η άσκηση είναι πιθανότατα μια προσπάθεια της Ρωσίας να αποδείξει ότι θα μπορούσε ακόμα να προβάλει ναυτική ισχύ παγκοσμίως μετά τα πολλαπλά επιτυχημένα χτυπήματα της Ουκρανίας στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας της Μόσχας.
Το Ουκρανικό Ναυτικό ισχυρίστηκε τον Μάρτιο ότι κατέστρεψε το ένα τρίτο του στόλου από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Στο τελευταίο χτύπημα στη Ρωσία, η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας (HUR) πραγματοποίησε ναυτικό πλήγμα στην Κριμαία τη νύχτα της 6ης Ιουνίου, καταστρέφοντας ένα ρυμουλκό επιδρομής Project 498 «Saturn», ανέφερε η υπηρεσία.
Ο εκπρόσωπος Τύπου, Andrii Yusov, ανέφερε την καταστροφή του σκάφους νωρίτερα την ίδια μέρα στην εθνική τηλεόραση.
Το σκάφος καταστράφηκε στη λίμνη Panske, η οποία βρίσκεται στις δυτικές ακτές της Κριμαίας, μόλις λίγα χιλιόμετρα από την παραλιακή πόλη Chornomorske.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης