Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: «Καίει» τον Hunter Biden η χήρα του αδερφού του, καταθέτει ότι είχε βρει όπλο και σκληρά ναρκωτικά στο φορτηγάκι του

ΗΠΑ: «Καίει» τον Hunter Biden η χήρα του αδερφού του, καταθέτει ότι είχε βρει όπλο και σκληρά ναρκωτικά στο φορτηγάκι του
Εφόσον καταδικαστεί, ο Hunter Biden διατρέχει κίνδυνο να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης έως και 25 ετών
Η χήρα του αδερφού του Hunter Biden κατέθεσε σήμερα 6/6 ενώπιον δικαστηρίου ότι είχε βρει κοκαΐνη-κρακ και ένα περίστροφο στο φορτηγάκι του, ενισχύοντας το συντριπτικό κατηγορητήριο σε βάρος του γιου του προέδρου των ΗΠΑ.
Ο 54χρονος γιος του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden κατηγορείται για παράνομη οπλοκατοχή όταν ακόμη ήταν τοξικοεξαρτημένος.
Είναι το πρώτο τέκνο προέδρου εν ενεργεία, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Οι ένορκοι άκουσαν αυτήν την εβδομάδα καταθέσεις μαρτύρων, συμπεριλαμβανομένων της πρώην συζύγου και μιας πρώην συντρόφου του Hunter Biden, σχετικά με την παλαιότερη εξάρτησή του από τα ναρκωτικά, την οποία άλλωστε έχει παραδεχθεί δημοσίως.
Η Hallie Olivere Biden, η χήρα του Bo Biden – αδερφού του Hunter, ο οποίος πέθανε το 2015 έπειτα από μάχη με τον καρκίνο –, κατέθεσε ότι καθάριζε συχνά το φορτηγάκι του ψάχνοντας για ναρκωτικά, στην προσπάθειά της να τον βοηθήσει να απεξαρτηθεί.
Είπε στους ενόρκους ότι είχε βρει ίχνη που μαρτυρούσαν πως κάπνιζε κρακ, όπως μικροποσότητες και σύνεργα, καθώς και ένα 38άρι περίστροφο Colt Cobra. Φοβήθηκε πως είτε ο ίδιος είτε τα παιδιά της θα μπορούσαν να τραυματιστούν με το όπλο.
«Πανικοβλήθηκα και θέλησα να το ξεφορτωθώ», κατέθεσε η Hallie Biden, συμπληρώνοντας ότι το πέταξε σε κάδο απορριμμάτων έξω από ένα κατάστημα τροφίμων.
Η Hallie έχει αποκαλύψει επίσης ότι διατηρούσε ρομαντικό ειδύλλιο με τον Hunter στα τέλη του 2015 ή στις αρχές του 2016.
Από την πλευρά του, ο γιος του προέδρου των ΗΠΑ επιμένει πως είναι αθώος.
Ο συνήγορος υπεράσπισης υπογράμμισε πως ο πελάτης του δεν έκανε χρήση ναρκωτικών όταν αγόρασε το όπλο, τον Οκτώβριο του 2018, και συμπλήρωσε πως δεν προσπάθησε να εξαπατήσει τις αρχές αφού δεν θεωρούσε τον εαυτό του ως τοξικοεξαρτημένο εκείνη την εποχή.
Σε περίπτωση που καταδικαστεί, ο Hunter Biden διατρέχει κίνδυνο να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης έως και 25 ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης