Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Το καλοκαίρι πάνω από 60 F-16 θα φθάσουν στην Ουκρανία… αλλά δεν υπάρχουν πιλότοι

Politico: Το καλοκαίρι πάνω από 60 F-16 θα φθάσουν στην Ουκρανία… αλλά δεν υπάρχουν πιλότοι
Μια πλήρης μοίρα 20 αεροσκαφών απαιτεί 40 πιλότους
Οι περιορισμοί στις δυνατότητες της Δύσης για την εκπαίδευση πιλότων σε μαχητικά αεροσκάφη F-16 φέρεται να δημιουργούν εμπόδια που θα επηρεάσουν την ικανότητα της Ουκρανίας να πετά αποτελεσματικά F-16 στο μέλλον.
Το Politico ανέφερε ότι η Δανία, η Νορβηγία, η Ολλανδία και το Βέλγιο σχεδιάζουν να στείλουν πάνω από 60 αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία το καλοκαίρι του 2024.
Το Politico ανέφερε ότι Αμερικανοί, Ευρωπαίοι και Ουκρανοί αξιωματούχοι και νομοθέτες δήλωσαν ότι ΗΠΑ, Δανία, και οι ρουμανικές εγκαταστάσεις εκπαίδευσης πιλότων F-16 μπορούν να εκπαιδεύσουν μόνο περιορισμένο αριθμό Ουκρανών πιλότων.
Η εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Laurel Falls δήλωσε ότι η Εθνική Φρουρά των ΗΠΑ σχεδιάζει να εκπαιδεύσει 12 Ουκρανούς πιλότους μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου 2024.
Η εκπαιδευτική μονάδα της Δανίας φέρεται να εκπαιδεύει 8 Ουκρανούς πιλότους, αλλά αυτή η δομή σύμφωνα με πληροφορίες θα κλείσει τον Νοέμβριο του 2024 και η ρουμανική εκπαιδευτική μονάδα φέρεται να μην είναι ακόμη λειτουργική.
Μια πλήρης μοίρα 20 αεροσκαφών απαιτεί 40 πιλότους.
Ένας πρώην αξιωματούχος του Υπουργείου Άμυνας φέρεται να δήλωσε ότι αν συνεχιστούν οι τρέχοντες περιορισμοί εκπαίδευσης, η Ουκρανία θα έχει αρκετούς πιλότους για μια πλήρη μοίρα στα τέλη του 2025.
Η Ουκρανία δεν θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει όλα τα αεροσκάφη που παρέχονται από τη Δύση όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά μέχρι το απαραίτητο αριθμός Ουκρανών πιλότων να ολοκλήρωσει την εκπαίδευση.
Επιλεγμένες δυτικές χώρες έχουν υποδείξει ότι η Ουκρανία θα επιτρέπεται να χρησιμοποιεί F-16 για πλήγματα εντός της Ρωσίας, αλλά η ικανότητα της Ουκρανίας να χειρίζεται F-16 κοντά στα διεθνή σύνορα εξαρτάται από την ικανότητα της Ουκρανίας να καταστρέφει πόρους αεράμυνας στη Ρωσία.
Ο Ουκρανός Πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε στις 18 Μαΐου ότι η Ουκρανία χρειάζεται περίπου 120–130 προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη για να επιτύχει αεροπορική ισοτιμία με τη Ρωσία, αλλά ότι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Ρωσίας είναι οι περιορισμοί που επιβάλλονται από τη Δύση που απαγορεύουν στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί όπλα που παρέχονται από τη Δύση για να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους σε Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης