Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο ΟΗΕ καταγγέλλει το Ισραήλ για παραβάσεις σε βάρος παιδιών - Στην ίδια λίστα με τζιχαντιστές, Al-Qaeda, Taliban

Ο ΟΗΕ καταγγέλλει το Ισραήλ για παραβάσεις σε βάρος παιδιών - Στην ίδια λίστα με τζιχαντιστές, Al-Qaeda, Taliban
Απτόητο και αμετανόητο το Ισραήλ, συνεχίζει τη γενοκτονία στη Γάζα
Σχετικά Άρθρα
Μία ακόμη σοβαρή καταδίκη πρόσθεσε στο «ενεργητικό» του το Ισραήλ του Benjamin Netanyahu, καθώς ο γ.γ. Του ΟΗΕ πρόσθεσε τον στρατό της χώρας σε έναν διεθνή κατάλογο θυτών που έχουν διαπράξει παραβάσεις σε βάρος παιδιών.
O απεσταλμένος του Ισραήλ στον ΟΗΕ Gilad Erdan, χαρακτήρισε την απόφαση ως «επαίσχυντη». «Πρόκειται για μια ανήθικη απόφαση, που βοηθά την τρομοκρατία και επιβραβεύει τη Hamas. Ο μοναδικός που εντάσσεται σήμερα σε μια μαύρη λίστα είναι ο γενικός γραμματέας. Ντροπή του!», δήλωσε.
Ο διεθνής αυτός κατάλογος συμπεριλαμβάνεται σε μια έκθεση για τα δικαιώματα των παιδιών κατά τη διάρκεια ένοπλων συρράξεων, που αναμένεται να κατατεθεί ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών τη 14η Ιουνίου.
Στη «λίστα της ντροπής» προστέθηκε και η Hamas, ενώ ήδη περιλαμβάνονται η Ρωσία, το Ισλαμικό Κράτος, η Al-Qaeda, η Boko Haram, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, η Μιανμάρ, η Σομαλία, η Υεμένη και η Συρία -και οι οργανώσεις που διέπρατταν αυτα τα εγκλήματα. Είναι η πρώτη φορά που δημοκρατική χώρα, το Ισραήλ, περιλαμβάνεται στον κατάλογο όσων «σκοτώνουν παιδιά».
Ο Iσραηλινός πρωθυπουργός Netanyahu αντέδρασε οργισμένα: «Ο ΟΗΕ έβαλε τον εαυτό του στη μαύρη λίστα της ιστορίας, καθώς συνασπίζεται με τους υποστηρικτές των δολοφόνων της Hamas. Οι IDF είναι ο πιο ηθικός στρατός στον κόσμο και καμία παραπλανητική απόφαση του ΟΗΕ δεν θα το αλλάξει αυτό».

«Έχουμε κανονικοποιήσει τη φρίκη»

Μαζικές απώλειες ανθρώπων και σκηνές βγαλμένες από ταινία τρόμου είναι πλέον η δυσοίωνη καθημερινότητα των Παλαιστινίων στη Γάζα, αλλά και όσων έχουν βρεθεί εκεί για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, σύμφωνα με τον Sam Rose, διευθυντή σχεδιασμού της παλαιστινιακής οργάνωσης αρωγής UNRWA του ΟΗΕ. Mιλώντας στον Guardian, στον απόηχο του βομβαρδισμού ενός σχολείου που είχε φτιάξει ο ΟΗΕ στο Νουσεϊράτ από τις ισραηλινές δυνάμεις, κατά τον οποίο έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 33 άτομα, μεταξύ των οποίων 12 γυναίκες και παιδιά, είπε χαρακτήρισε την τραγωδία «αναμενόμενη», υποδηλώνοντας έτσι πως επικρατεί ένα είδος «μοιρολατρίας» μεταξύ όσων βρίσκονται στην εμπόλεμη ζώνη.
«Υπήρχαν περίπου 6.000 άνθρωποι που είχαν καταφύγει σε αυτό το σχολείο. Υπάρχουν κανόνες πολέμου που καλούμε όλες τις πλευρές της σύγκρουσης να τηρήσουν: να προστατεύσουν το απαραβίαστο των εγκαταστάσεών μας. Υπάρχουν επίσης οι αρχές της διάκρισης και της αναλογικότητας. Αλλά όσοι βρίσκονταν εκείνη την νύχτα (2 π.μ) στο προαύλιο του σχολείου δεν είχαν καμία προειδοποίηση για την επίθεση».
«Το έχουμε δει αυτό ξανά και ξανά, σε βαθμό που πλέον έχει γίνει κανονικότητα... Έχουμε εξομαλύνει τη φρίκη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης