Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιρλανδία: Οι δεξιοί ελπίζουν σε μια ισχυρή εκπροσώπηση στις Βρυξέλλες – Το μεταναστευτικό κύριος λόγος της στροφής των ψηφοφόρων

Ιρλανδία: Οι δεξιοί ελπίζουν σε μια ισχυρή εκπροσώπηση στις Βρυξέλλες – Το μεταναστευτικό κύριος λόγος της στροφής των ψηφοφόρων

Άλλαξαν τα δεδομένα στον εκλογικό χάρτη 

Σχετικά Άρθρα

Δεξιά στροφή και στην Ιρλανδία.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ένα συμπαγές 15-20% των ψηφοφόρων επιλέγει δεξιούς ανεξάρτητους ή μικρότερα κόμματα στα δεξιά.
Ενώ το ευρωφιλές κόμμα Fine Gael του νεοσύστατου πρωθυπουργού Simon Harris αναμένεται να βρίσκεται στην κορυφή των δημοσκοπήσεων, η απότομη ανησυχία για το μεταναστευτικό ζήτημα έχει μειώσει την υποστήριξη για το Sinn Féin.
Ορισμένες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το ένα τρίτο των πιθανών ψηφοφόρων της θα μπορούσε να στραφεί σε λαϊκιστές και ανεξάρτητους υποψηφίους.
Ομοίως, το άλλο μεγάλο κεντρώο κυβερνών κόμμα του Δουβλίνου, το Fianna Fáil, το οποίο συνήθως υποστηρίζουν οι αγροτικοί ψηφοφόροι, αντιμετωπίζει προβλήματα σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα.
Ένας εσωτερικός αγώνας εξουσίας ενάντια σε μια υπερβολικά προοδευτική ηγεσία απειλεί τη μακροχρόνια ύπαρξη του κόμματος.
Μεταξύ των κύριων πιθανών ωφελούμενων από την αναμενόμενη λαϊκιστική αλλαγή αυτής της εβδομάδας είναι το Aontú, ένα κόμμα που δημιουργήθηκε από στοιχεία του Sinn Féin υπέρ της ζωής και η Independent Ireland, μια λαϊκιστική συμμαχία με τρεις παρευρισκόμενους TD (βουλευτές).
Το τελευταίο κόμμα, με επικεφαλής τον δημοφιλή συντηρητικό ραδιοφωνικό παρουσιαστή Niall Boylan, θα μπορούσε να κερδίσει δύο από τις δεκατέσσερις έδρες της Δημοκρατίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης