Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Ο Biden δεν υποστήριξε την ιδέα του Macron να στείλει εκπαιδευτές στην Ουκρανία

Politico: Ο Biden δεν υποστήριξε την ιδέα του Macron να στείλει εκπαιδευτές στην Ουκρανία
Ο Γάλλος πρόεδρος έχει ήδη κάνει αρκετές ηχηρές δηλώσεις για το θέμα της σύγκρουσης στην Ουκρανία
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden δεν συμφώνησε με την πρόταση του Γάλλου ομολόγου του Macron να στείλει εκπαιδευτές από τις χώρες του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, γράφει η εφημερίδα Politico, επικαλούμενη πηγές που γνωρίζουν τη συνομιλία.
«Κατά τη διάρκεια πρόσφατης τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Πρόεδρο Biden, ο Γάλλος Πρόεδρος Macron πρότεινε την αποστολή δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία για εκπαίδευση στρατιωτικού προσωπικού στη ζώνη μάχης αμερικανός Πρόεδρος δεν υποστήριξε αυτή την πρόταση.
Σύμφωνα με το Politico, ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε ανησυχία για τις πιθανές συνέπειες της αποστολής στρατευμάτων από οποιαδήποτε χώρα του ΝΑΤΟ σε μια περιοχή όπου θα μπορούσαν να βρεθούν στη γραμμή των πυρών.
Ο Biden ανέφερε ότι ένα τέτοιο βήμα θα μπορούσε να οδηγήσει σε κλιμάκωση της σύγκρουσης, ανέφερε το Politico.
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συνομιλίας οι ηγέτες των δύο κρατών δεν πήραν καμία απόφαση.
Ο Macron ανακοίνωσε την πρόθεσή του να εκπαιδεύσει 4.500 Ουκρανούς στρατιώτες.
Πρόσθεσε ότι, κατά τη γνώμη του, η εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών στο γαλλικό έδαφος δεν θα γίνει «παράγοντας κλιμάκωσης».

Επιθετική ρητορική της Γαλλίας

Ο Γάλλος πρόεδρος έχει ήδη κάνει αρκετές ηχηρές δηλώσεις για το θέμα της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Έτσι, σύμφωνα με τον ίδιο, το Παρίσι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στη ζώνη μάχης εάν η Ρωσία διαρρήξει την πρώτη γραμμή και η Ουκρανία ζητήσει βοήθεια.
Ο Γάλλος πολιτικός υποστήριξε ότι «πολλές χώρες» συμφώνησαν με την προσέγγισή του.
Επίσης τόνισε πρόσφατα ότι πρέπει να επιτραπεί στην Ουκρανία να χτυπήσει στόχους σε ρωσικό έδαφος από το οποίο ο ρωσικός στρατός εξαπολύει επιθέσεις.
Ωστόσο, ο Macron δεν το θεωρεί την εξέλιξη αυτή κλιμάκωση.
Επιπλέον, όπως έγραψε η εφημερίδα Le Monde, ο Γάλλος πρόεδρος θέλει να δημιουργήσει έναν ευρωπαϊκό συνασπισμό για να στείλει στρατιωτικούς εκπαιδευτές στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με την Le Monde, αυτό θα μπορούσε να είναι «θέμα εβδομάδων ή και ημερών».
H Ρωσία χαρακτήρισε τέτοιες ιδέες έναν άνευ προηγουμένου γύρο κλιμάκωσης της έντασης που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και μέτρα.
Με φόντο πολεμικές δηλώσεις δυτικών πολιτικών, άρχισαν στη Ρωσία ασκήσεις πυραυλικών σχηματισμών της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας με επίκεντρο την χρήση μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης