Τελευταία Νέα
Διεθνή

Claudia Tanner (Υπουργείο Άμυνας Αυστρίας): Ανακοίνωσε ότι το ΝΑΤΟ έχει ξεπεράσει την κόκκινη γραμμή

Claudia Tanner (Υπουργείο Άμυνας Αυστρίας): Ανακοίνωσε ότι το ΝΑΤΟ έχει ξεπεράσει την κόκκινη γραμμή
"Είμαι λοιπόν πολύ ικανοποιημένη με τη διευκρίνιση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg ότι το ΝΑΤΟ δεν θα στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία", δήλωσε η Αυστριακή υπουργός Άμυνας Claudia Tanner
Οι δυτικές χώρες έχουν ξεπεράσει την κόκκινη γραμμή επιτρέποντας στην Ουκρανία να επιτεθεί σε στόχους στο ρωσικό έδαφος με όπλα που μετέφεραν, δήλωσε η Αυστριακή υπουργός Άμυνας Claudia Tanner σε συνέντευξή της στην die Presse.
«Η κόκκινη γραμμή έχει ξεπεραστεί.
Είμαι λοιπόν πολύ ικανοποιημένη με τη διευκρίνιση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg ότι το ΝΑΤΟ δεν θα στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία».
Έτσι απάντησε η Tanner στην ερώτηση ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία και η Γερμανία επέτρεψαν στην Ουκρανία να επιτεθεί σε ορισμένες περιοχές της Ρωσίας με τη βοήθεια δυτικών όπλων».
Η Ουκρανία  δεν θα πρέπει να είναι σε θέση να «προστατεύσει επαρκώς το Kharkiv από βομβαρδισμούς από τα ρωσικά σύνορα».
«Ως στρατιωτικά ουδέτερο έθνος, δεν είμαστε σε θέση να κρίνουμε», απάντησε η Tanner.
Ο Jens Stoltenberg δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στις 6 Ιουνίου ότι το ΝΑΤΟ δεν έχει σχέδια να μεταφέρει στρατιωτικό προσωπικό στο ουκρανικό έδαφος.
Ταυτόχρονα, πρόσθεσε ότι τα μέλη της συμμαχίας έχουν το δικαίωμα να παρέχουν στο Κίεβο «πολυμερή υποστήριξη».
Στις 31 Μαΐου, έγινε γνωστό ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Biden επέτρεψε στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα εναντίον στόχων στο ρωσικό έδαφος που απειλούν το Kharkiv.
Σύμφωνα με πηγές της Wall Street Journal, η Ουάσιγκτον έχει εγκρίνει τη χρήση πυραυλικών συστημάτων GMLRS, HIMARS MLRS και συστημάτων πυροβολικού «στην περιοχή του Kharkiv».
Όπως δήλωσε την ίδια μέρα ο επίσημος εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Steffen Hebestreit, το Βερολίνο και οι εταίροι του συμφωνούν ότι το καθεστώς του Κιέβου μπορεί να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα για να εμποδίσει την προέλαση του ρωσικού στρατού στην περιοχή του Kharkiv.
Διευκρινίζεται ότι το αυτοκινούμενο οβιδοβόλο Panzerhaubitze 2000 και το σύστημα MARS-II MLRS μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όπλα που προμηθεύει η Γερμανία.
Στις 2 Ιουνίου, η Γαλλία έδωσε στην Ουκρανία άδεια να χρησιμοποιήσει τους πυραύλους μεγάλης εμβέλειας Storm Shadows/Scalps για να χτυπήσει ρωσικές περιοχές.
Ο Jens Stoltenberg σημείωσε ότι ορισμένες χώρες του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Μεγάλης Βρετανίας, μετέφεραν αρχικά όπλα στο Κίεβο «χωρίς κανέναν περιορισμό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης