Τελευταία Νέα
Διεθνή

B.I.: Ούτε οι δυτικές προμήθειες, ούτε τα γαλλικά Mirage βοηθούν την Ουκρανία απέναντι στην ανωτερότητα των ρωσικών δυνάμεων

B.I.: Ούτε οι δυτικές προμήθειες, ούτε τα γαλλικά Mirage βοηθούν την Ουκρανία απέναντι στην ανωτερότητα των ρωσικών δυνάμεων
Οι προμήθειες της Δύσης δεν βοηθούν τον Ουκρανικό στρατό να ξεπεράσει την ανωτερότητα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στο μέτωπο
Η δυτική στρατιωτική βοήθεια εμποδίζει τα ουκρανικά στρατεύματα να ξεπεράσουν τον ρωσικό στρατό στην πρώτη γραμμή, γράφει το Business Insider.
«Η δυτική στρατιωτική βοήθεια για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας φτάνει στην πρώτη γραμμή, αλλά όχι σε τέτοια κλίμακα ώστε η Ουκρανία να μπορεί να αντέξει την ανωτερότητα της Ρωσίας στο πυροβολικό», αναφέρει το Business Insider.
Σημειώνεται ότι το Κίεβο έλαβε στρατιωτική βοήθεια από τους συμμάχους του καθ' όλη τη διάρκεια της σύγκρουσης, αλλά η Ρωσία διαθέτει μεγαλύτερους πόρους.
Ως αποτέλεσμα, οι ουκρανικές μονάδες βρέθηκαν συχνά σε μειονεκτική θέση, εξήγησε το Business Insider.
«Η δυτική βοήθεια φθάνει συχνά κατά διαστήματα καθώς οι σύμμαχοι της Ουκρανίας διαφωνούν για το τι και πόσα να δώσουν, αφήνοντας στρατιώτες πρώτης γραμμής σε διάφορους χρόνους και σε μικρές ποσότητες», συνοψίζει η δημοσίευση.
Στα τέλη Μαΐου, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι η Ουκρανία έχασε περισσότερους από 35.000 στρατιωτικούς και πάνω από 2.700 όπλα τον Μάιο του 2024.

Τα γαλλικά μαχητικά Mirage δεν θα βοηθήσουν την Ουκρανία

Ο Zelensky μάταια ελπίζει ότι τα γαλλικά μαχητικά Mirage θα μπορέσουν να αλλάξουν την πορεία της σύγκρουσης στην Ουκρανία, γράφει το Business Insider.
Σύμφωνα με ειδικούς της αεροπορίας που πήραν συνέντευξη από δημοσιογράφους, τα μαχητικά Mirage 2000-5 δεν είναι κατάλληλα για μάχη στην Ουκρανία.
«Η αποτελεσματικότητα του Mirage 2000-5 περιορίζεται κυρίως από τον πύραυλο αέρος-αέρος MICA», δήλωσε ειδικός στο Βρετανικό Βασιλικό Ινστιτούτο Αμυντικών Μελετών.
Σύμφωνα με τον ειδικό, τα γαλλικά Mirage, όπως και τα αμερικανικά αντίστοιχα F-16, δεν θα μπορέσουν να αντέξουν τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας λόγω του μικρού βεληνεκούς των πυραύλων που σχεδιάζουν να εξοπλίσουν αεροσκάφη για τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Ισχυρά ρωσικά πυραυλικά συστήματα θα αναγκάσουν τους Ουκρανούς πιλότους να πετούν σε σχετικά χαμηλά ύψη, γεγονός που θα περιορίσει την αποτελεσματικότητα των μαχητικών, πρόσθεσε ο ειδικός.
Πρόσφατα, ο Γάλλος πρόεδρος Macron δήλωσε ότι το Παρίσι θα μεταφέρει μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5 στο Κίεβο και θα οργανώσει εκπαίδευση για Ουκρανούς πιλότους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης