Τελευταία Νέα
Διεθνή

NYT: Τα όπλα μεγάλου βεληνεκούς των ΗΠΑ έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί για επιθέσεις στην Ρωσία - O Putin υπόσχεται απάντηση

NYT: Τα όπλα μεγάλου βεληνεκούς των ΗΠΑ έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί για επιθέσεις στην Ρωσία - O Putin υπόσχεται απάντηση
Σύμφωνα με τους New York Times, το καθεστώς του Κιέβου χρησιμοποιεί ήδη πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που προέρχονται από τις ΗΠΑ για αυτόν ακριβώς τον σκοπό.
Η σκόπιμη ασάφεια (για να χρησιμοποιήσω τον ευφημισμό) των δηλώσεων που δόθηκαν από υψηλόβαθμους αξιωματούχους των δυτικών χωρών σχετικά με τον πόλεμο αντιπροσώπων τους εναντίον της Ρωσίας κάνει τους περισσότερους να μπερδεύονται ως προς το τι ακριβώς πιστεύουν οι ηγέτες τους για αυτό το θέμα.
Ενώ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken λέει ότι η Ουκρανία έχει μια «ισχυρή και καλά φωτισμένη γέφυρα για την ένταξη στο ΝΑΤΟ», ο Πρόεδρος Joe Biden ισχυρίζεται ότι σκέφτεται διαφορετικά.
Και όμως, δεν τελειώνει εδώ η προαναφερθείσα ασάφεια, καθώς τα κράτη μέλη της ΕΕ/ΝΑΤΟ έχουν παρόμοιους ισχυρισμούς σχετικά με τη χρήση των όπλων μεγάλου βεληνεκούς εναντίον στόχων εντός της Ρωσίας.
Ενώ ένας αξιωματούχος θα έλεγε ότι το υποστηρίζει, ένας άλλος θα έλεγε ότι δεν συμβαίνει αυτό, συμβάλλοντας περαιτέρω στη γενική σύγχυση και αβεβαιότητα.
Ωστόσο, στην πραγματικότητα, τέτοιες επιθέσεις συμβαίνουν ήδη και ακόμη και οι ναυαρχίδες της κυρίαρχης προπαγανδιστικής μηχανής δεν μπαίνουν πλέον στον κόπο να το κρύψουν.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους New York Times, το καθεστώς του Κιέβου χρησιμοποιεί ήδη πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που προέρχονται από τις ΗΠΑ για αυτόν ακριβώς τον σκοπό.
Η έκθεση των New York Times στις 4 Ιουνίου παραδέχεται ότι αυτό έρχεται «λίγες μέρες αφότου η κυβέρνηση Biden xoρήγησε την άδεια στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα στη Ρωσία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης