Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ερυθρά Θάλασσα: Στο στόχαστρο των Houthis το βρετανικό αντιτορπιλικό HMS Diamond - «Χτυπήσαμε με drones και πυραύλους»

Ερυθρά Θάλασσα: Στο στόχαστρο των Houthis το βρετανικό αντιτορπιλικό HMS Diamond - «Χτυπήσαμε με drones και πυραύλους»
Το βρετανικό αντιτορπιλικό HMS Diamond καθώς και τα εμπορικά πλοία Norderney και MSC Tavvishi δέχθηκαν σφοδρές επιθέσεις, ανακοίνωσαν οι Houthis
Το σιιτικό κίνημα της Υεμένης των Houthis εξαπέλυσε επιθέσεις με βαλλιστικούς πυραύλους στο αντιτορπιλικό HMS Diamond του Βρετανικού Ναυτικού στην Ερυθρά Θάλασσα, υποστηρίζει ο στρατιωτικός εκπρόσωπος Yahya Saria.
«Οι πυραυλικές δυνάμεις της Υεμένης πραγματοποίησαν επιχείρηση εναντίον του βρετανικού αντιτορπιλικού HMS Diamond στην Ερυθρά Θάλασσα χρησιμοποιώντας αρκετούς βαλλιστικούς πυραύλους», μετέδωσε ακολούθως ο τηλεοπτικός σταθμός που πρόσκειται στο ένοπλο κίνημα, Al Masirah.
Σύμφωνα με τον Saria, καταγράφηκε ένα άμεσο και ισχυρό χτύπημα.
Το κίνημα εξαπέλυσε επίσης επιθέσεις με drones, βαλλιστικούς και αντιπλοϊκούς πυραύλους κατά των εμπορικών πλοίων Norderney και MSC Tavvishi στην Αραβική Θάλασσα.
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, τα πλοία που δέχθηκαν επίθεση ανήκαν σε εταιρείες που «παραβίασαν την απαγόρευση διέλευσης προς τα λιμάνια της κατεχόμενης Παλαιστίνης».
Ως αποτέλεσμα των εκρήξεων, ξέσπασε φωτιά στο σκάφος Norderney.
Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι της οργάνωσης της Υεμένης οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν ως απάντηση στις ισραηλινές ενέργειες στον παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό Nuseirat στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας στις 8 Ιουνίου.
Υπενθυμίζεται ότι μετά την κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Λωρίδα της Γάζας, η οργάνωση της Υεμένης προειδοποίησε ότι θα βομβαρδίσει ισραηλινούς στόχους, καθώς και ότι δεν θα επιτρέψει σε συνδεδεμένα πλοία να περάσουν από τα ύδατα της Ερυθράς Θάλασσας και του στενού του Bab al-Mandeb μέχρι να τερματιστεί η αιματηρή επιχείρηση στον παλαιστινιακό θύλακα.
Σε αυτό το πλαίσιο, από τον περασμένο Νοέμβριο, οι Houthis έχουν επιτεθεί σε δεκάδες πολιτικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν.
Σε απάντηση στις ενέργειες του ένοπλου κινήματος, οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν τον σχηματισμό διεθνούς ναυτικού συνασπισμού και την έναρξη της επιχείρησης Prosperity Guardian για τη διασφάλιση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας και την προστασία των πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.
Στη συνέχεια, οι ένοπλες δυνάμεις της Μεγάλης Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών άρχισαν να χτυπούν τακτικά στρατιωτικούς στόχους των ανταρτών σε διάφορες επαρχίες της Υεμένης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης