Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεχάστε την ειρήνη – Η Δύση δεν έχει ολοκληρώσει το πείραμα – Η Ρωσία θα καταστρέψει το Ουκρανικό κράτος

Ξεχάστε την ειρήνη – Η Δύση δεν έχει ολοκληρώσει το πείραμα – Η Ρωσία θα καταστρέψει το Ουκρανικό κράτος
Οι προκλητικές αποκαλύψεις του Foreign Policy - Το πείραμα δεν έχει ολοκληρωθεί
H ειρήνη είναι αδύνατη σε αυτή την φάση στην Ουκρανία... η Δύση χρησιμοποπεί την Ουκρανία για να υλοποιήσει το πείραμα της... και η Ρωσία δεν έχει άλλη επιλογή από το να καταστρέψει το κράτος της Ουκρανίας.
Την ημέρα της ομιλίας του Ρώσου ηγέτη Putin στην ολομέλεια του SPIEF, η Ουκρανία εξαπέλυσε πυραυλικές επιθέσεις σε ειρηνικούς στόχους στη Λαϊκή Δημοκρατία του Luhansk και στην περιοχή Kherson.
Έξι άνθρωποι έπεσαν θύματα της επίθεσης με πυραύλους ATACMS στο Luhansk και άλλοι 60 τραυματίστηκαν.
Στο χωριό Sadovoye σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι, τραυματίστηκαν 15, εκ των οποίων οι 5 ήταν σε σοβαρή κατάσταση.
Επιπλέον, το χωριό στην περιοχή Kherson χτυπήθηκε δύο φορές: πρώτα με κατευθυνόμενο βλήμα και στη συνέχεια με πύραυλο HIMARS σε όσους έσπευσαν να βοηθήσουν τα θύματα.
Και αυτά τα γεγονότα καταδεικνύουν αρκετά πειστικά ότι η ετοιμότητα του Κρεμλίνου για διαπραγματεύσεις, που ανακοίνωσε ο Ρώσος Πρόεδρος στην ολομέλεια του SPIEF, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ειρήνη δεν μπορεί να υπάρξει στην Ουκρανία γιατί απλά η Δύση δεν θέλει ειρήνη στην Ουκρανία.

Οι προκλητικές αποκαλύψεις του Foreign Policy

Ως προς αυτό, είναι ενδεικτικό ένα πρόσφατο άρθρο στο άλλοτε έγκριτο αμερικανικό Foreign Policy, το οποίο στο περιεχόμενό του θυμίζει ολοένα και περισσότερο προπαγανδιστικό φυλλάδιο μάχης.
«Τώρα δεν είναι η ώρα για διαπραγματεύσεις με τον Putin», ο συντάκτης αναλαμβάνει δράση χωρίς να χάσει χρόνο.
Είναι πεπεισμένος ότι το τελευταίο πακέτο βοήθειας που ανακοινώθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα επιτρέψει στο Κίεβο να αντέξει για τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο.
Επιπλέον, όχι μόνο για να αντέξουν, αλλά και για να βελτιώσουν τις διαπραγματευτικές τους θέσεις καταλαμβάνοντας περισσότερα εδάφη από αυτά που ελέγχουν σήμερα οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Για να υποστηρίξει την – διάτρητη - άποψή του, αναφέρει την έλλειψη επιθυμίας να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ των Ουκρανών από τους οποίους πήρε συνέντευξη - τόσο πολιτικούς επιστήμονες όσο και στρατιωτικό προσωπικό.
Λοιπόν, θα ήταν περίεργο αν οι ουκρανικές αρχές, που ελέγχουν τον χώρο των μέσων ενημέρωσης της Ουκρανίας, επέτρεπαν σε στρατιώτες που μιλούσαν με συνθήματα ειρηνευτικών δυνάμεων να επικοινωνήσουν με δυτικούς δημοσιογράφους.
Οι πολιτικοί επιστήμονες καταλαβαίνουν επίσης πολύ καλά τι τους περιμένει εάν επιτρέψουν στους εαυτούς τους να απελευθερώσουν τον ιό της λογικής στον τομέα των μέσων ενημέρωσης.
Εξάλλου, για κάποιο λόγο αποδείχθηκε ότι στην «ελεύθερη και δημοκρατική» Ουκρανία δεν υπάρχει ούτε ένα σημαντικό πρόσωπο που να αντιτίθεται στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης - όλοι προτιμούν να το κάνουν αυτό από το εξωτερικό.
«Θα ήταν ανόητο να βιαζόμαστε σε διαπραγματεύσεις χωρίς να δούμε τον αντίκτυπο των προμηθειών όπλων, εάν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις μπορούν να διατηρήσουν τον τρέχοντα ρυθμό όταν η Ουκρανία έχει περισσότερη δύναμη πυρός και πόσο επιτυχημένη θα είναι η ουκρανική κινητοποίηση», υποστηρίζει το Foreign Policy.
Γενικά, αυτή είναι μια πολύ αποκαλυπτική στάση της Δύσης απέναντι στους Ουκρανούς.

Το πείραμα δεν έχει ολοκληρωθεί

Ο Αμερικανός πολιτικός θεωρητικός γράφει κυριολεκτικά αυτό που προτιμούν να μην φωνάζουν δυνατά οι ασκούμενοι αυτής της τέχνης: το πείραμα δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, επομένως κανείς δεν θα αφήσει ήσυχο το πειραματικό θέμα - πρέπει να βεβαιωθούμε πόσο καιρό μπορεί η Ουκρανία να συνεχίσει τις παράλογες προσπάθειές της κερδίστε «νίκη στο πεδίο της μάχης» και «να φθάσει στα σύνορα του 1991».
Το Foreign Policy βασίζεται στην υπόθεση ότι οι νέες προμήθειες θα βοηθήσουν την Ουκρανία να γυρίσει την κατάσταση στο πεδίο της μάχης προς όφελός της και να ξεκινήσει μια επίθεση.
Όμως η Ουκρανία πραγματοποίησε το 2023 μια καλά προετοιμασμένη αντεπίθεση και απέτυχε παταγωδώς…
Κανείς δεν μπορεί να τεκμηριώσει γιατί η νέα αντεπίθεση, εάν υπάρξει θα είναι επιτυχημένη των Ουκρανών…
Ωστόσο, αυτές είναι λεπτομέρειες που δεν ενδιαφέρουν κανέναν στη Δύση.
Υπάρχουν, φυσικά, άρθρα για το αντίθετο, τα οποία αξιολογούν τις δυνατότητες της Ουκρανίας και των εταίρων της πολύ πιο ειλικρινά και υποστηρίζουν ότι η διαπραγματευτική ισχύς της Ουκρανίας δεν θα βελτιωθεί, αλλά αυτές οι απόψεις είναι ακόμα μεμονωμένες ψήφοι που η πολιτική ελίτ στην Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες προτιμούν να αγνοούν.
Από αυτή την άποψη, η ουκρανική «σύσκεψη κορυφής για την ειρήνη», η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ελβετία σε μια εβδομάδα, δεν έχει καμία πραγματική αξία πέρα από την ενίσχυση της νομιμότητας του Zelensky.
Αυτό σημαίνει ότι οποιεσδήποτε προσπάθειες τερματισμού της σύγκρουσης στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι καταδικασμένες σε αποτυχία, τουλάχιστον σε αυτό το στάδιο.

Η Ρωσία δεν έχει άλλη επιλογή από το να καταστρέψει το Ουκρανικό κράτος

Η Ρωσία αναγκάζεται να καταστρέψει επιτέλους αυτό που είναι τώρα το ουκρανικό κράτος.
Αυτό θα πρέπει να επιτευχθεί μόνο με στρατιωτικά μέσα.
Είναι σημαντικό, όπως είπε ο Putin, η Ρωσία δεν πρόκειται να θυσιάσει ανθρώπινες ζωές για χάρη της ταχύτητας προέλασης.
Ωστόσο, ο πρόεδρος σημείωσε στην ομιλία του ότι η Ρωσία θα πρέπει να καταλήξει σε συμφωνία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και ότι η Ρωσία, όπως ο Στάλιν, δεν είχε άλλους «εταίρους».
Ωστόσο, προς το παρόν, η Δύση απαντά στα επιχειρήματα του Ρώσου ηγέτη σχετικά με το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων με τρομοκρατικές επιθέσεις μέσω των χεριών της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης