Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή από τον Λευκό Οίκο: Οι Ουκρανοί έχουν πλήξει ρωσικό έδαφος με αμερικανικά όπλα

Παραδοχή από τον Λευκό Οίκο:  Οι Ουκρανοί έχουν πλήξει ρωσικό έδαφος με αμερικανικά όπλα
Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Antony Blinken επιβεβαίωσε στις 31 Μαΐου ότι ο Joe Biden συμφώνησε να χτυπήσει με αμερικανικά όπλα σε ρωσικό έδαφος
Ο πρόεδρος Joe Biden έχει δώσει εξουσιοδότηση, δήλωσε ο σύμβουλoς του Λευκού Οίκου για την εθνική ασφάλεια την Κυριακή 9 Ιουνίου 2024.
«Ο [πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden] το επέτρεψε», είπε ο Jake Sullivan.
Παράλληλα, επανέλαβε   ότι η άρση των περιορισμών στη χρήση αμερικανικών όπλων στο ρωσικό έδαφος υπαγορεύτηκε από την «κοινή λογική».
Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Antony Blinken επιβεβαίωσε στις 31 Μαΐου ότι ο Biden συμφώνησε να χτυπήσει με αμερικανικά όπλα σε ρωσικό έδαφος.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της αμερικανικής διπλωματίας, μιλάμε μόνο για χτυπήματα σε ρωσικές περιοχές κοντά στο Kharkiv .
Παράλληλα, δεν απέκλεισε να αυξηθεί το εύρος των επιθέσεων από την αμερικανική όπλα σε ρωσικό έδαφος.
Το Υπουργικό Συμβούλιο την ίδια ημέρα ότι τα γερμανικά όπλα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν «για την προστασία από επιθέσεις» της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην περιοχή του Kharkiv .
Ωστόσο, επί του παρόντος δεν υπάρχει συναίνεση μεταξύ των δυτικών χωρών στο θέμα των περιορισμών στη χρήση των αντιπάλων τους στην Ουκρανία.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin σημείωσε στις 28 Μαΐου ότι οι αποστολές επιλογές στόχων και πτήσεων για σύγχρονα συστήματα κρούσης γίνονται εξ αποστάσεως ή αυτόματα, «χωρίς την παρουσία ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού». Αυτό που κάνουν αυτοί που παράγουν και προμηθεύουν αυτά τα συστήματα κρούσης στην Ουκρανία, τόνισε.
Ο Putin προειδοποίησε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ πρέπει «να γνωρίζουν το διακυβεύεται».
Ο Αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev ανέφερε στις 31 Μαΐου ότι όλα τα όπλα μεγάλου βεληνεκούς που παραδίδονται στην Ουκρανία ήδη «ελέγχονται άμεσα από στρατιωτικό προσωπικό των χωρών του ΝΑΤΟ» και τέτοιες ενέργειες θα μπορούσαν να προκαλέσουν σκληρά αντίποινα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης