Τελευταία Νέα
Διεθνή

Larry Johnson (πρ. CIA): Η Δύση θα χτυπήσει πρώτη με πυρηνικά - Κανένα συμβατικό όπλο δεν μπορεί να πλήξει τη Ρωσία

Larry Johnson (πρ. CIA): Η Δύση θα χτυπήσει πρώτη με πυρηνικά - Κανένα συμβατικό όπλο δεν μπορεί να πλήξει τη Ρωσία
«Οι δυτικές χώρες δεν έχουν τα μέσα για μια συμβατική μάχη με τη Ρωσία, δεν θα αντέξουν ούτε δύο εβδομάδες» τονίζει ο στρατιωτικός αναλυτής
Οι δυτικές χώρες πιθανότατα θα είναι οι πρώτες που θα χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα εφόσον ξεσπάσει μια γενικευμένη σύγκρουση με τη Ρωσία, εκτιμάει ο πρώην αναλυτής της CIA Larry Johnson.
«Το πρόβλημα είναι ότι η Δύση θα είναι αυτή που θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει πρώτη πυρηνικά [όπλα], γιατί θα ηττηθεί τόσο άσχημα σε ένα μέτωπο με συμβατικά μέσα», τόνισε σχετικά σε συνέντευξή του στο YouTube κανάλι του Dialogue Works.
«Οι δυτικές χώρες δεν έχουν τα μέσα για μια συμβατική μάχη με τη Ρωσία, δεν θα διαρκέσουν ούτε δύο εβδομάδες <...>. Απλώς δεν θα αντέξουν», εξήγησε αφοπλιστικά ο στρατωτικός αναλυτής, επισημαίνοντας ότι η Δύση έχει προβλήματα με πρακτικής φύσης ζητήματα καθώς «δεν υπάρχουν τρόφιμα, πυρομαχικά, οχήματα», «έχουν ήδη δώσει τα πάντα στην Ουκρανία».
Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin είχε προβλέψει πως η τρέχουσα γεωπολιτική κατάσταση δεν θα οδηγήσει σε ανταλλαγή πυρηνικών επιθέσεων.
Ωστόσο, ο  ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου υπενθύμισε ότι όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι η Ρωσία διαθέτει ένα σύστημα προειδοποίησης επίθεσης με πυραύλους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης