Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικίνδυνη κλιμάκωση - Skynews: Ουκρανικό μαχητικό έπληξε για πρώτη φορά στόχο στη Ρωσία

Επικίνδυνη κλιμάκωση - Skynews: Ουκρανικό μαχητικό έπληξε για πρώτη φορά στόχο στη Ρωσία
Άγνωστo τι όπλα χρησιμοποίησε και εάν αυτά προέρχονταν από τη Δύση
Ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος έπληξε για πρώτη φορά στόχο στο έδαφος της Ρωσίας μεταδίδει το βρετανικό Skynews, γεγονός που μπορεί να θεωρηθεί από τη Μόσχα ως μια επικίνδυνη κλιμάκωση των εχθροπραξιών.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται ουκρανική πηγή, επλήγη χθες Κυριακή 9/6 ένας ρωσικός κόμβος διοίκησης στην περιοχή του Belgorod, το οποίο βρίσκεται στα σύνορα με την Ουκρανία.
Βάσει του Skynews, δεν είναι ακόμα γνωστά τι είδους όπλα χρησιμοποιήθηκαν για αυτήν την επίθεση, και το κυριότερο εάν ήταν δυτικά όπλα.
Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα ΗΠΑ και Γαλλία έχουν επιτρέψει στους Ουκρανούς να χρησιμοποιούν τα όπλα τους για επιθέσεις κατά στρατιωτικών στόχων εντός της Ρωσίας, εφόσον από αυτούς εξαπολύονται επιθέσεις κατά των Ουκρανών στην περιοχή του Kharkiv.
Σύμφωνα με την ουκρανική πηγή, το χτύπημα ήταν άμεσο και ήταν το πρώτο που πραγματοποίησε η ουκρανική πολεμική αεροπορία κατά στόχου στη Ρωσία.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο σχετικά με αυτήν την αεροπορική επίθεση.
Το μόνο που ανέφερε ήταν ότι η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε έναν αριθμό ουκρανικών drones πάνω από το Belgorod.

Επίθεση και στο ρωσικό στόλο

Η ίδια ουκρανική πηγή δήλωσε στο Skynews πως το βράδυ του Σαββάτου 8/6 οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν συντονισμένη επίθεση εναντίον ρωσικού αποβατικού πλοίου που είχε κινηθεί από τη Μαύρη Θάλασσα στην Αζοφική Θάλασσα.
Σύμφωνα με τους Ουκρανούς, αυτό ήταν το πέμπτο από τα επτά ρωσικά αποβατικά πλοία που βυθίστηκαν ή τέθηκαν εκτός λειτουργίας εξαιτίας των ουκρανικών χτυπημάτων.
«Το επιτυχημένο αυτό πλήγμα δείχνει στους Ρώσους ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν ελεύθερα είτε στη Μαύρη Θάλασσα είτε πιο ανατολικά» υποστηρίζουν οι Ουκρανοί, αναφέροντας πως οι Ρώσοι χρησιμοποιούν αποβατικά πλοία για να μεταφέρουν πυρομαχικά και προμήθειες στην Μαριούπολη και από εκεί στην πρώτη γραμμή.
«Αποτρέποντας τις ρωσικές αποστολές πυρομαχικών και βασικών στρατιωτικών προμηθειών, αυτό το χτύπημα θα υποστηρίξει άμεσα τα ουκρανικά στρατεύματα στη συνεχιζόμενη μάχη τους» υποστήριξε η ουκρανική πηγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης