Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Μεγάλη ρωσική προέλαση στο Chasiv Yar – Τέλος τα Ουκρανικά Su-24

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Μεγάλη ρωσική προέλαση στο Chasiv Yar – Τέλος τα Ουκρανικά Su-24
Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μερκούρη, ακόμη και ουκρανικές πηγές επιβεβαιώνουν τις επιτυχίες των ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή «χωρίς κανένα σημάδι αντίστασης από την Ουκρανία»
O Ρωσικός στρατός έκανε μια σημαντική προέλαση στην πόλη Chasiv Yar στο Donetsk, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Στο κεντρικό τμήμα και στο ανατολικό μέτωπο του Chasiv Yar, οι Ρώσοι έκαναν μια σημαντική προέλαση», ισχυρίζεται.
Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μερκούρη, ακόμη και ουκρανικές πηγές επιβεβαιώνουν τις επιτυχίες των ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή «χωρίς κανένα σημάδι αντίστασης από την Ουκρανία».
Το Σάββατο, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι η νότια ομάδα είχε βελτιώσει την κατάσταση κατά μήκος της πρώτης γραμμής και νίκησε τις 24η, 30η, 41η, 93η, 115η μηχανοκίνητη Ταξιαρχία καθώς και την 5η Ταξιαρχία επίθεσης και την 56η μηχανοκίνητη ταξιαρχία πεζικού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στις περιοχές της πόλης Chasiv Yar, των χωριών Zaliznyanskoye, Grigorovka, Kalinina και Krasnoe (DPR).
Οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν περισσότερους από 400 στρατιώτες, οχήματα μάχης πεζικού, τέσσερα οχήματα, οβίδες D-20 και D-30 και ένα αμερικανικό πυροβόλο M119.
Καταστράφηκαν επίσης δύο αποθήκες πυρομαχικών.

Η Ρωσία κατέστρεψε ολόκληρο τον στόλο των ουκρανικών αεροσκαφών Su-24

Η Γαλλία αποφάσισε να προμηθεύσει αεροσκάφη Mirage 2000-5 στην Ουκρανία, αφού οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν ολόκληρο τον στόλο τους Su-24, λέει ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
O Γάλλος πρόεδρος Macron δήλωσε ότι το Παρίσι θα μεταφέρει μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5 στο Κίεβο και θα οργανώσει εκπαίδευση για Ουκρανούς πιλότους.
«Ο πραγματικός σκοπός της αποστολής του Mirage 2000-5 στην Ουκρανία είναι ότι οι Ρώσοι έχουν καταστρέψει ολόκληρο τον ουκρανικό στόλο Su-24», είπε ο Μερκούρης.
Ο αναλυτής διευκρίνισε ότι τα αεροσκάφη αυτά χρησιμοποιήθηκαν από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, μεταξύ άλλων, για την εκτόξευση πυραύλων Storm Shadow.
Η Μόσχα έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η δυτική στρατιωτική βοήθεια δεν προοιωνίζεται καλά για την Ουκρανία και απλώς παρατείνει τη σύγκρουση, ενώ η μεταφορά όπλων γίνεται νόμιμος στόχος για τον ρωσικό στρατό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης