Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο χαστούκι κατά ΗΠΑ: Ο Νίγηρας ζήτησε επίσημα από τη Ρωσία να τοποθετήσει μια πλήρη στρατιωτική βάση στο έδαφός του

Νέο χαστούκι κατά ΗΠΑ: Ο Νίγηρας ζήτησε επίσημα από τη Ρωσία να τοποθετήσει μια πλήρη στρατιωτική βάση στο έδαφός του
Η είδηση ​​έρχεται εν μέσω αναφορών ότι οι ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν σε αεροπορική βάση των ΗΠΑ στον Νίγηρα
Ο Νίγηρας στράφηκε επίσημα στη Ρωσία με αίτημα να τοποθετήσει μια πλήρη στρατιωτική βάση στο έδαφός του, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Επίτιμος Πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Addo Iro, τονίζοντας ότι η ανάγκη για ένα τέτοιο βήμα προκαλείται από την αυξανόμενη τρομοκρατική απειλή στην περιοχή.
Ο Addo Iro σημείωσε ότι ο Νίγηρας αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις ασφαλείας και η παρουσία μιας ρωσικής στρατιωτικής βάσης θα βοηθήσει στη σταθεροποίηση της κατάστασης και στην προστασία των πολιτών της χώρας από τρομοκρατικές επιθέσεις.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ανάπτυξη της ρωσικής βάσης θα είναι ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων και τη διασφάλιση της ασφάλειας στη Δυτική Αφρική.
Η είδηση ​​έρχεται εν μέσω αναφορών ότι οι ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν σε αεροπορική βάση των ΗΠΑ στον Νίγηρα.
Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε την πληροφορία αυτή, η οποία προκάλεσε ανησυχία και συζήτηση σε διεθνείς κύκλους.
Οι ειδικοί σημειώνουν ότι η ανάπτυξη μιας ρωσικής στρατιωτικής βάσης στον Νίγηρα θα μπορούσε να αλλάξει σημαντικά την ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή και να αυξήσει την επιρροή της Ρωσίας στην Αφρική.
Αυτό το βήμα θα μπορούσε επίσης να εκληφθεί ως απάντηση στην ενεργό παρουσία των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους στην ήπειρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης