Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Κίνηση απελπισίας από τον Macron - Οι Σοσιαλιστές θα αγωνιστούν για μία εναλλακτική λύση

Γαλλία: Κίνηση απελπισίας από τον Macron - Οι Σοσιαλιστές θα αγωνιστούν για μία εναλλακτική λύση
Το Λαϊκό Μέτωπο, μια συμμαχία γαλλικών αριστερών κινημάτων, συζητήθηκε από ορισμένους αριστερούς ηγέτες όπως ο François Ruffin στη Γαλλία μετά τα αποτελέσματα-βόμβα της Κυριακής
«Είναι μια ξεκάθαρη κίνηση απελπισίας», δήλωσε ο Giacomo Filibeck, γενικός γραμματέας του Κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES), σχετικά με την απόφαση του προέδρου Emmanuel Macron να προκηρύξει βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία, μετά την άνοδο της ακροδεξιάς στις ευρωεκλογές.
«Καταλαβαίνω την απελπισία, αν κοιτάξω τους αριθμούς», δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του POLITICO «EU Election Hangover» το πρωί της Δευτέρας, προσθέτοντας ότι το κόμμα του θα αγωνιστεί για να μην παρουσιάσει τη λύση ως εναλλακτική λύση μεταξύ της ακροδεξιάς ηγέτιδας Μαρίν Λεπέν και του Μακρόν.
«Ποτέ δεν φοβάμαι έναν δημοκρατικό ανταγωνισμό... Θα επενδύσουμε για να κρατήσουμε τη Le Pen μακριά από την εξουσία στη Γαλλία», είπε, αφήνοντας αιωρούμενη την ιδέα ενός νέου «Λαϊκού Μετώπου».
Το Λαϊκό Μέτωπο, μια συμμαχία γαλλικών αριστερών κινημάτων, συζητήθηκε από ορισμένους αριστερούς ηγέτες όπως ο François Ruffin στη Γαλλία μετά τα αποτελέσματα-βόμβα της Κυριακής.
Επίσης, ο Didrik de Schaetzen, γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE), δήλωσε: «Δεν υπάρχει ακροδεξιό κύμα στην Ευρώπη, αλλά υπήρξε σεισμός στη Γαλλία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης