Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σάλος με καταγγελίες ότι καταστράφηκαν τοιχογραφίες στην ανακαίνιση της Μονής Σουμελά - Τι απαντούν οι τουρκικές Αρχές

Σάλος με καταγγελίες ότι καταστράφηκαν τοιχογραφίες στην ανακαίνιση της Μονής Σουμελά - Τι απαντούν οι τουρκικές Αρχές
Το ζήτημα έλαβε μεγάλες διαστάσεις γεγονός που οδήγησε τις τουρκικές αρχές να διαψεύσουν τον ισχυρισμό ότι «η τοιχογραφία υπέστη ζημιές κατά τις εργασίες αποκατάστασης στη Μονή Σουμελά»
Στη δημοσιότητα ήρθε μια ακόμη άκρως ανησυχητική υπόθεση καταγγελίας περί αλλοίωσης του χαρακτήρα ελληνορθόδοξου μνημείου από τους Τούρκους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες διέρρευσαν από ανεξάρτητες πηγές ενημέρωσης, κατά την πρόσφατη ανακαίνιση της Μονής της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα, καταστράφηκαν ιστορικές τοιχογραφίες.
Το ζήτημα έλαβε μεγάλες διαστάσεις γεγονός που οδήγησε τις τουρκικές αρχές να διαψεύσουν τον ισχυρισμό ότι «η τοιχογραφία υπέστη ζημιές κατά τις εργασίες αποκατάστασης στη Μονή Σουμελά».

Τι απαντούν οι τουρκικές αρχές

Το τουρκικό Κέντρο Καταπολέμησης της Παραπληροφόρησης ανακοίνωσε ότι ο ισχυρισμός που κοινοποιήθηκε σε ορισμένους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «η τοιχογραφία υπέστη ζημιές κατά τις εργασίες αποκατάστασης που πραγματοποιήθηκαν στη Μονή Σουμελά» δεν είναι αληθής.
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε: «Οι φωτογραφίες που αποτελούν αντικείμενο της αξίωσης κυκλοφόρησαν με παρόμοιους ισχυρισμούς το 2012 και μετά από εξέταση από αρχαιολόγους διαπιστώθηκε ότι οι τοιχογραφίες δεν είχαν αγγιχτεί από τον 17ο αιώνα». www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης