Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ρωσικές δυνάμεις με τους Τσετσένους Akhmat μπήκαν στην περιοχή του Sumy στην βόρεια Ουκρανία, στα σύνορα με Kursk

Οι ρωσικές δυνάμεις με τους Τσετσένους Akhmat μπήκαν στην περιοχή του Sumy στην βόρεια Ουκρανία, στα σύνορα με Kursk
Η Ryzhivka συνδέεται με τον ρωσικό συνοριακό οικισμό Tetkino, στην περιφέρεια Kursk
Σχετικά Άρθρα
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν περιορισμένη διασυνοριακή εισβολή στην περιφέρεια Sumy στις 9 και 10 Ιουνίου, αλλά πιθανότατα δεν έχουν δημιουργήσει σημαντική παρουσία στην περιοχή αυτή.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 9 Ιουνίου δείχνουν το ρωσικό πεζικό να διασχίζει τα σύνορα Ρωσίας-Περιφέρειας Sumy και να εισέρχεται στο Ryzhivka (αμέσως στα σύνορα της Περιφέρειας Sumy-Kursk), προχωρώντας συνολικά περίπου 730 μέτρα βάθος στην ουκρανική επικράτεια.
Ο αρχηγός της Τσετσενικής Δημοκρατίας, Ramzan Kadyrov ,ισχυρίστηκε ότι στοιχεία του Τσετσενικού Συντάγματος «Akhmat-Chechnya» συμμετείχαν στην εισβολή και κατέλαβαν ολόκληρο τον οικισμό.
Ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Βόρειας Επιχειρησιακής Διοίκησης, Vadym Mysynk, δήλωσε στις 10 Ιουνίου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις γνώριζαν τις τσετσενικές μονάδες που δρούσαν στη συνοριακή περιοχή από τον χειμώνα.
Ο Mysynk δήλωσε ότι η τσετσενική μονάδα που διεξήγαγε την επιδρομή είναι μια μικρή ομάδα δολιοφθοράς και αναγνώρισης και ότι η Ryzhivka είναι μια αμφισβητούμενη "γκρίζα ζώνη" λόγω της γειτνίασής της με τα διεθνή σύνορα.
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, κατηγόρησε τις ρωσικές δυνάμεις ότι διεξήγαγαν μια «προπαγανδιστική επιχείρηση» στη Ryzhivka και δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εξάλειψαν τη ρωσική παρουσία στον οικισμό.
Η Ryzhivka συνδέεται με τον ρωσικό συνοριακό οικισμό Tetkino, στην περιφέρεια Kursk, και ότι οι κάτοικοι των δύο χωριών περπατούσαν ελεύθερα μεταξύ των δύο χωριών πριν από τον πόλεμο.
Sumy_Battle_Map_Draft_June_10_2024.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης