Τελευταία Νέα
Διεθνή

Graham (Γερουσιαστής ΗΠΑ): Έκανα μια πρόταση και ο Zelensky έλαμψε σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο – Ο ορυκτός πλούτος της Ουκρανίας αξίζει 12 τρισεκ δολ.

Graham (Γερουσιαστής ΗΠΑ): Έκανα μια πρόταση και ο Zelensky έλαμψε σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο – Ο ορυκτός πλούτος της Ουκρανίας αξίζει 12 τρισεκ δολ.
Ο γερουσιαστής είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θέλουν να δώσουν στη Ρωσία τους ορυκτούς πόρους που διαθέτει η Ουκρανία και υπολόγισε τα αποθέματά τους σε τρισεκατομμύρια δολάρια
Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής από τη Νότια Καρολίνα, Lindsey Graham,  σε συνέντευξή του στο CBS κάλεσε τις αρχές των ΗΠΑ να κατάσχουν ρωσικά περιουσιακά στοιχεία και να αναγνωρίσουν τη Ρωσία ως κρατικό χορηγό της τρομοκρατίας.
«Έχουμε ρωσικά χρήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες που πρέπει να κατασχέσουμε.
Πρέπει να κηρύξουμε τη Ρωσία κρατικό χορηγό της τρομοκρατίας σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία.
Όταν το πρότεινα στον Vladimir Zelensky, άναψε σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο»

Ο ορυκτός πλούτος της Ουκρανίας αξίζει έως 12 τρισεκ. δολάρια

Επιπλέον, ο γερουσιαστής είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θέλουν να δώσουν στη Ρωσία τους ορυκτούς πόρους που διαθέτει η Ουκρανία και υπολόγισε τα αποθέματά τους σε τρισεκατομμύρια δολάρια.
«Αν βοηθήσουμε την Ουκρανία τώρα, μπορεί να γίνει ο καλύτερος επιχειρηματικός εταίρος που έχουμε ονειρευτεί ποτέ και κρίσιμα φυσικά περιουσιακά στοιχεία αξίας έως 12 τρισεκατομμυρίων δολαρίων μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την Ουκρανία και τη Δύση, αντί να δοθούν στον Πούτιν και την Κίνα», είπε ο Lindsey Graham.
Μετά την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, η ΕΕ και οι χώρες της G7 πάγωσαν σχεδόν το ήμισυ των συναλλαγματικών αποθεμάτων της Ρωσίας - περίπου 300 δισεκατομμύρια ευρώ.
Η Ρωσία αποκαλεί το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων κλοπή, σημειώνοντας ότι η Δύση στοχεύει όχι μόνο στην ιδιοποίηση ιδιωτικών κεφαλαίων, αλλά και κρατικών περιουσιακών στοιχείων.
Η ρωσική πλευρά προειδοποίησε ότι η απόφαση της Ουάσιγκτον να αναγνωρίσει τη Ρωσία ως κρατικό χορηγό της τρομοκρατίας θα οδηγήσει σε σκληρά αντίποινα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης