Τελευταία Νέα
Διεθνή

Washington Post: Οι ΗΠΑ άρουν την απαγόρευση προμήθειας όπλων στο ουκρανικό τάγμα Azov

Washington Post: Οι ΗΠΑ άρουν την απαγόρευση προμήθειας όπλων στο ουκρανικό τάγμα Azov
«Η ουκρανική 12η Ταξιαρχία Ειδικών Δυνάμεων «Azov» έχει δοκιμαστεί για συμμόρφωση με τα κριτήρια του νόμου Leahy που διεξήχθη από το State Department», ανέφερε η Washington Post
Η αμερικανική κυβέρνηση άρει την απαγόρευση των προμηθειών όπλων στο ουκρανικό εθνικιστικό τάγμα Azov, ανέφερε η Washington Post, επικαλούμενη το State Department.
«Η ουκρανική 12η Ταξιαρχία Ειδικών Δυνάμεων «Azov» έχει δοκιμαστεί για συμμόρφωση με τα κριτήρια του νόμου Leahy που διεξήχθη από το State Department», ανέφερε η Washington Post.
Ο νόμος απαγορεύει τη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ σε ξένες μονάδες που διαπιστώθηκε ότι έχουν διαπράξει σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Το State Department είπε ότι δεν βρήκε «κανένα στοιχείο» για τέτοιες παραβιάσεις.
Ο εκπρόσωπός του αρνήθηκε να πει πότε άρθηκε η απαγόρευση ή αν οι μαχητές του Azov είχαν λάβει αμερικανικά όπλα.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπήρχε απαγόρευση παροχής βοήθειας στο Azov λόγω του ναζιστικού χαρακτήρα της ιδεολογίας και των δραστηριοτήτων του, αλλά το 2023 η Washington Post επικαλέστηκε μια πηγή που παραδέχτηκε ότι αυτός ο κανόνας δεν έχει πρακτικό αποτέλεσμα.
Ο Paul Gosar του Κογκρέσου είπε τότε ότι η απαγόρευση έχασε την αξία μετά την ενσωμάτωση των μαχητών Azov στις ένοπλες δυνάμεις και την εθνική φρουρά της Ουκρανίας και επίσης δημιούργησαν με τη συμμετοχή τους τέτοιους ξεχωριστούς ένοπλους σχηματισμούς όπως οι ειδικές δυνάμεις Kraken ή η 3η ξεχωριστή ταξιαρχία εφόδου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης