Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Νέο «κανόνι» στην αγορά ακινήτων, χρεοκόπησε η Dexin Holdings

Κίνα: Νέο «κανόνι» στην αγορά ακινήτων, χρεοκόπησε η Dexin Holdings
Η Dexin προστίθεται στις κολοσσιαίες Jiayuan International Group και China Evergrande Group
Σχετικά Άρθρα
Τη ρευστοποίηση της Dexin China Holdings διέταξαν οι κινεζικές αρχές, ενάμιση χρόνο μετά τη χρεοκοπία της κινεζικής εταιρείας, σε ένα ακόμη μεγάλο «κανόνι» στην προβληματική εγχώρια αγορά ακινήτων.
Αν και ένα νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης εγκρίθηκε το 2023, η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων δεν ήταν σε θέση να συμβαδίσει με αυτό.
Το Χονγκ Κονγκ έχει καταστεί επίκεντρο της μακροχρόνιας ύφεσης στον κινεζικό κλάδο των ακινήτων, ο οποίος συνεχίζει να επηρεάζει την οικονομία της χώρας. Η ρευστοποίηση της Dexin China Holdings δείχνει την επιμονή του προβλήματος παρά τις πρόσφατες προσπάθειες της κινεζικής κυβέρνησης για στήριξη.
Η Dexin προστίθεται στις κολοσσιαίες Jiayuan International Group και China Evergrande Group, που έλαβαν επίσης εντολές για εκκαθάριση από δικαστήρια στο Χονγκ Κονγκ τα τελευταία δύο χρόνια. Δεν θα είναι όμως η τελευταία χρεοκοπία, καθώς αναμένονται παρόμοιες αποφάσεις τους επόμενους μήνες, όπως για την εταιρεία Country Garden Holdings.
Η Dexin επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη κατοικιών και εμπορικών κτιρίων στη σχετικά πλούσια περιοχή Δέλτα του ποταμού Yangtze της Κίνας. Είχε συνολικές υποχρεώσεις 64,4 δισεκ. γιουάν (8,88 δισεκ. δολάρια) στο τέλος του 2023, σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεσή της. Η εταιρεία χρεοκόπησε τον Δεκέμβριο του 2022 όταν δεν πλήρωσε το 9,95% οφειλών το 2022 ήτοι 350 εκατ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης