Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εξαρθρώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα εμπορίας μεταναστών στην Ευρώπη – Ισπανοί και Αλβανοί μαφιόζοι οι εγκέφαλοι

Εξαρθρώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα εμπορίας μεταναστών στην Ευρώπη – Ισπανοί και Αλβανοί μαφιόζοι οι εγκέφαλοι

Θεωρείται μεγάλη επιτυχία για τις ευρωπαϊκές Αρχές

Σχετικά Άρθρα

Ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα εμπορίας ανθρώπων από Αλβανούς και Ισπανούς έκλεισε αυτήν την εβδομάδα σε κοινή επιχείρηση.
Οι ισπανικές και οι αλβανικές αρχές συνέλαβαν 82 υπόπτους - 35 από αυτούς στην Ισπανία - συμπεριλαμβανομένου ενός Αλβανού αστυνομικού.
Σύμφωνα με ισπανικά μέσα ενημέρωσης, τα δίκτυα της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου παρείχαν πλαστά έγγραφα για να επιτρέπουν στους μετανάστες να διέρχονται παράνομα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, κυρίως μέσω του αεροδρομίου της Βαρκελώνης.
Συνολικά 26 άτομα συνελήφθησαν από την Εθνική Αστυνομία της Αλβανίας, με πέντε καταζητούμενους και εξακολουθούν να είναι ελεύθεροι.
Οι αρχές ανακάλυψαν ένα «εργαστήριο» για την παραγωγή πλαστών εγγράφων, συμπεριλαμβανομένων διαβατηρίων, αδειών οδήγησης και τραπεζικών καρτών.
Πρόσθετη βοήθεια παρείχε η διπλωματική υπηρεσία των ΗΠΑ στην αλβανική πρωτεύουσα των Τιράνων καθώς και η Europol για την εξάλειψη της συμμορίας.
Επίσημη δήλωση του ισπανικού Υπουργείου Εσωτερικών περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο οι μετανάστες μεταφέρθηκαν με φορτηγά σε όλη την Ευρώπη στη Βαρκελώνη, μένοντας για λίγο σε ένα ξενοδοχείο πριν πετάξουν στο Ηνωμένο Βασίλειο ή την Ιρλανδία με πλαστά έγγραφα.

Οι αρχές καυχήθηκαν ότι το δίκτυο έχει «εξαρθρωθεί»

«Οι Αλβανοί πολίτες έφευγαν από την Αλβανία με τα γνήσια αλβανικά διαβατήριά τους για χώρες της ΕΕ εντός του χώρου Σένγκεν.
Τα πλαστά έγγραφα στη συνέχεια ταχυδρομήθηκαν σε ξενοδοχεία όπου διέμεναν στην Ισπανία ή σε διευθύνσεις κατοικίας», σύμφωνα με την αλβανική αστυνομία.
Οι αρχές παραμένουν αβέβαιες πόσοι μετανάστες μεταφέρθηκαν μέσω της οδού λαθρεμπορίας.
Το φαινόμενο ήρθε για πρώτη φορά στην προσοχή των ισπανικών αρχών το 2019.
Η Αλβανία αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο στις ευρωπαϊκές συζητήσεις για τον έλεγχο της μετανάστευσης.
Ο πρωθυπουργός της χώρας μόλις την περασμένη εβδομάδα υπέγραψε διμερή συμφωνία για την αποδοχή χιλιάδων αιτούντων άσυλο από την Ιταλία για επεξεργασία.
Τα δίκτυα λαθρεμπορίας αλβανικών ανθρώπων έχουν συνδεθεί με ένα κύμα βίας γύρω από τις μεταναστευτικές οδούς στα Βαλκάνια, με τις σερβικές και ουγγρικές αρχές να αναφέρουν ότι τα μικρά όπλα που κατασχέθηκαν από μετανάστες που προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα στις δύο χώρες προέρχονταν από την αλβανική μαφία.
Το ζήτημα των παράνομων αλβανικών δικτύων εμπορίας ανθρώπων είναι ένα πολιτικά φορτισμένο ζήτημα στη βρετανική πολιτική τα τελευταία χρόνια, με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να ανακοινώνει πολλαπλά μέτρα, συμπεριλαμβανομένου του αναποτελεσματικού Σχεδίου της Ρουάντα για να αποτρέψει τους μετανάστες από την είσοδο στο Ηνωμένο Βασίλειο διασχίζοντας τη Μάγχη από τη Γαλλία.
Υποκινούμενοι από την έλλειψη ευκαιριών, ιδιαίτερα στο βόρειο τμήμα της χώρας που πλήττεται από τη φτώχεια, υπολογίζεται ότι 12.000 Αλβανοί πέρασαν παράνομα στο Ηνωμένο Βασίλειο από τη διαδρομή της Μάγχης μόνο το 2022, τροφοδοτούμενοι από τις ευκαιρίες να εργαστούν στο επικερδές εμπόριο ναρκωτικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης