Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραηλινές πηγές: Η Hamas απορρίπτει το σχέδιο Biden για εκεχειρία στη Γάζα

Ισραηλινές πηγές: Η Hamas απορρίπτει το σχέδιο Biden για εκεχειρία στη Γάζα
Η σχετική εξέλιξη δεν επιβεβαιώνεται ακόμη επίσημα από την πλευρά της σουνίτικης οργάνωσης ή από προσκείμενο σε αυτήν κανάλι πληροφόρησης
Το Ισραήλ έκανε γνωστό αργά το βράδυ της Τρίτης 11/6 με διπλωματική διαρροή, ότι η Hamas απορρίπτει το σχέδιο του πρόεδρου των ΗΠΑ Joe Biden για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας.
Όπως μετέδωσε η Jerusalem Post, οι μεσολαβητές των διαπραγματεύσεων, η Αίγυπτος και το Κατάρ έλαβαν την επίσημη απάντηση από την ηγεσία της Hamas και εν συνεχεία τη διαβίβασαν στις αρχές του Τελ Αβίβ. 
Επισημαίνεται, ότι η σχετική εξέλιξη δεν επιβεβαιώνεται ακόμη επίσημα από την πλευρά της σουνίτικης οργάνωσης ή από προσκείμενο σε αυτήν κανάλι πληροφόρησης.

Νωρίτερα, η Hamas και ο Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ εξέφραζαν την «ετοιμότητά» τους για την επίτευξη συμφωνίας με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με κοινό ανακοινωθέν που έδωσαν απόψε στη δημοσιότητα.
Παράλληλα, επιβεβαίωσαν ότι διαβίβασαν στους μεσολαβητές από το Κατάρ και την Αίγυπτο την επίσημη απάντησή τους στο προτεινόμενο σχέδιο για κατάπαυση του πυρός.
«Η απάντηση επαναβεβαίωσε τη θέση της Hamas ότι οποιαδήποτε συμφωνία πρέπει να οδηγήσει στον τερματισμό της σιωνιστικής επίθεσης εναντίον του λαού μας, στην αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων, στην ανασυγκρότηση της Γάζας και σε μια σοβαρή ανταλλαγή αιχμαλώτων», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters αξιωματούχος του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης