Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ κινητοποιούν τις προσπάθειες για να υποστηρίξουν την Ουκρανία στη χαμένη μάχη κατά της Ρωσίας

Οι ΗΠΑ κινητοποιούν τις προσπάθειες για να υποστηρίξουν την Ουκρανία στη χαμένη μάχη κατά της Ρωσίας
Το State Department τόνισε ότι δεν βρήκε «κανένα στοιχείο» για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράχθηκαν από μέλη της Ταξιαρχίας του Azov
Το κατεστημένο των ΗΠΑ φαίνεται να φτάνει σε νέα επίπεδα υποκρισίας.
Το State Department δήλωσε ότι επέτρεψε την απευθείας παράδοση αμερικανικών όπλων στην Ταξιαρχία Azov των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Τα μέλη αυτού του σχηματισμού είναι διαβόητα για τα εγκλήματα πολέμου τους και τη λατρεία των νεοναζιστικών απόψεων με τη μορφή που μπορεί να θεωρηθεί ως «ελαφρώς υπερβολικά ριζοσπαστική» ακόμη και για την κοινωνία υπό την κυριαρχία του καθεστώτος του Κιέβου.
«Μετά από ενδελεχή εξέταση, η 12η Ταξιαρχία Ειδικών Δυνάμεων της Ουκρανίας ή Azov πέρασε τον έλεγχο Leahy όπως διενεργήθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ», ανέφερε η υπηρεσία σε δήλωση στην Washington Post στις 10 Ιουνίου.
Το State Department τόνισε ότι δεν βρήκε «κανένα στοιχείο» για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράχθηκαν από μέλη της Ταξιαρχίας του Azov.
Με τόσο υψηλό επίπεδο έρευνας, θα ήταν λογικό εάν στο επόμενο συμπέρασμα των ερευνητών του State Department και των συντρόφων τους από το ΝΑΤΟ διαπίστωνε απλά ότι ο Hilter ήταν ένα ακτιβιστής, ανθρωπιστής.
Με τη σειρά τους, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν μια στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των ακτιβιστών «ανθρώπινων δικαιωμάτων» που υποστηρίζονται από το ΝΑΤΟ στην πρώτη γραμμή του εδάφους που κάποτε ονομαζόταν Ουκρανία.
Από τις 11 Ιουνίου, οι ρωσικές μονάδες πραγματοποίησαν μια σειρά τακτικών προελάσεων στην περιοχή Volnovakha της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε επίσημα την απελευθέρωση του οικισμού Staromayorskoye νότια της πόλης Velyka Novosilka.
Επίσης, ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στο κοντινό χωριό Urozhainoe.
Οι συγκρούσεις εκεί συνεχίζονται.
Οι έντονες μάχες συνεχίζονται επίσης στην περιοχή της Krasnogorovka δυτικά της Staromikhailovka στην ύπαιθρο της πόλης Donetsk.
Ο ρωσικός στρατός έχει ήδη θέσει τον έλεγχο στη νότια πλευρά της πόλης και τώρα εργάζεται για να καταστρέψει την άμυνα του καθεστώτος του Κιέβου ανατολικά.
Τακτικά κέρδη των Ρώσων αναφέρθηκαν και στην περιοχή του Kharkiv.
Οι πρόσφατες μάχες επικεντρώθηκαν γύρω από το χωριό Glubokoe και τις γύρω περιοχές.
Η κατάσταση στην περιοχή Sumy όπου οι ρωσικές δυνάμεις απελευθέρωσαν πρόσφατα το χωριό Rijevka παραμένει σταθερή.
Εν τω μεταξύ, ο διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας Aleksandr Bortnikov έκανε επίσημη δήλωση λέγοντας ότι «οι ουκρανικές και δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών διευρύνουν τον κύκλο των πιθανών δραστών, που στρατολογούνται για να διαπράξουν εγκλήματα υψηλού προφίλ στη Ρωσία».
Πρόσθεσε ότι το Κίεβο και οι υποστηρικτές του βοηθούν επίσης «διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις» που εκπαιδεύουν και παρέχουν εξοπλισμό σε αυτά τα άτομα.
Περιέγραψε τη συμμετοχή των ουκρανικών στρατιωτικών πληροφοριών στη θανατηφόρα τρομοκρατική επίθεση στο Δημαρχείο Crocus κοντά στη Μόσχα τον Μάρτιο ως «ζωντανό παράδειγμα» τέτοιων δραστηριοτήτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης