Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία προειδοποιεί τα F-16 θα καταρριφθούν εντός 20 ημερών - H Ουκρανία θα κρύψει τα F-16 της σε χώρες του ΝΑΤΟ

Η Ρωσία προειδοποιεί τα F-16 θα καταρριφθούν εντός 20 ημερών - H Ουκρανία θα κρύψει τα F-16 της σε χώρες του ΝΑΤΟ
Ο Serhii Holubtsov, ανώτερος αξιωματούχος στη Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας, δήλωσε πρόσφατα ότι ορισμένα μαχητικά αεροσκάφη F-16 που οι δυτικοί σύμμαχοι προμήθευαν στην Ουκρανία θα σταθμεύσουν σε ξένες αεροπορικές βάσεις για να τα προστατεύσουν από πιθανή ρωσική επίθεση
Καθώς η Ουκρανία ετοιμάζεται να υποδεχθεί το πρώτο από τα F-16 Fighting Falcons, η Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας πιθανότατα θα κρατήσει μερικά από αυτά τα μαχητικά μακριά από την Ουκρανία - σε αεροπορικές βάσεις σε κράτη του ΝΑΤΟ - για να τα προστατεύσει από πιθανή ρωσική επίθεση.
Ο Serhii Holubtsov, ανώτερος αξιωματούχος στη Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας, δήλωσε πρόσφατα ότι ορισμένα μαχητικά αεροσκάφη F-16 που οι δυτικοί σύμμαχοι προμήθευαν στην Ουκρανία θα σταθμεύσουν σε ξένες αεροπορικές βάσεις για να τα προστατεύσουν από πιθανή ρωσική επίθεση.
Ο Holubtsov τόνισε: «Υπάρχει ένας συγκεκριμένος αριθμός αεροσκαφών που θα σταθμεύσουν σε ασφαλείς αεροπορικές βάσεις εκτός της Ουκρανίας, ώστε να μην στοχοποιηθούν.
Και αυτό θα είναι το αποθεματικό μας, εάν χρειαστεί, για την αντικατάσταση ελαττωματικών αεροσκαφών κατά τη διάρκεια της τακτικής συντήρησης».
Ο Holubtsov ισχυρίστηκε ότι η Ουκρανία ήταν προετοιμασμένη για τα F-16 που θα παραλάμβανε από τους συμμάχους το 2024 και 2025.
Αρκετά μέλη του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Δανίας, της Ολλανδίας, του Βελγίου και της Νορβηγίας, έχουν υποσχεθεί να δωρίσουν δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη F-16 που κατασκευάστηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η Ουκρανία αναμένεται να παραλάβει τα πρώτα F-16 αυτό το καλοκαίρι.
Η απειλή μιας ρωσικής επίθεσης στα F-16 που επιχειρούν έξω από την Ουκρανία έχει ενισχυι με συχνές προειδοποιήσεις από τη Μόσχα.
Για παράδειγμα, ο γενικός διευθυντής Sergey Shmotyev μιας ρωσικής εταιρείας που ονομάζεται Fores είπε ότι θα απονείμει 15 εκατομμύρια ρούβλια , ή 168.000 δολάρια, για το πρώτο μαχητικό αεροσκάφος F-16 που θα καταρριφθεί στην Ουκρανία.
Ο πρώην υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Sergey Shoygu, επικαλούμενος στατιστικά στοιχεία, δήλωσε στα τέλη του 2023 ότι τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας πιθανότατα θα καταρρίψουν όλα τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 που είχαν υποσχεθεί στην Ουκρανία σε διάστημα 20 ημερών.
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin είπε τον Μάρτιο του 2024 ότι τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 που θα δοθούν στην Ουκρανία θα ήταν νόμιμος στόχος για τη Ρωσία εάν χρησιμοποιηθούν εναντίον ρωσικών στρατευμάτων από αεροδρόμια του ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης