Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κραυγή αγωνίας από τον ΥΠΟΙΚ της Γαλλίας – «Κίνδυνος να βυθιστούμε σε κρίση χρέους»

Κραυγή αγωνίας από τον ΥΠΟΙΚ της Γαλλίας – «Κίνδυνος να βυθιστούμε σε κρίση χρέους»
«Μια κρίση χρέους είναι πιθανή στη Γαλλία, ένα σενάριο Liz Truss είναι πιθανό», είπε ο Le Maire
Μέσα στον ορυμαγδό των πολιτικών εξελίξεων στη Γαλλία, ο υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire προειδοποίησε ότι υπάρχει κίνδυνος η χώρα να βυθιστεί σε μια κρίση χρέους παρόμοια με εκείνη που συνέβη στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν από δύο χρόνια, εάν η ακροδεξιά ηγέτης Marine Le Pen κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές και εφαρμόσει το οικονομικό της πρόγραμμα.
Μιλώντας σε εκδήλωση στην πρώην εκλογική του περιφέρεια στη βόρεια Γαλλία, ο Le Maire ανέφερε ότι ι πολιτικές που είχε υποστηρίξει στο παρελθόν το κόμμα του Εθνικού Ράλι - όπως η μείωση των φόρων επί των πωλήσεων και η μείωση της ηλικίας συνταξιοδότησης - θα κοστίσουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ.
«Μια κρίση χρέους είναι πιθανή στη Γαλλία, ένα σενάριο Liz Truss είναι πιθανό», είπε, αναφερόμενος στην πρώην πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, της οποίας η σύντομη θητεία πυροδότησε εκροές στα κρατικά ομόλογα.
Ο Le Maire, ο οποίος υπηρέτησε τα επτά χρόνια της θητείας του Emmanuel Macron, είπε ότι οι πολιτικές που υποστήριξε στο παρελθόν το Εθνικό Ράλι, όπως η μείωση των φόρων επί των πωλήσεων και η μείωση της ηλικίας συνταξιοδότησης, θα κοστίσουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ. Δεν έχουν ακόμη αναλυτικές προτάσεις για αυτές τις εκλογές.
Ο Le Maire είπε επίσης ότι δεν θα διεκδικήσει μια θέση στο κοινοβούλιο στις εκλογές.
Δεν είναι απαραίτητο να είσαι βουλευτής για να υπηρετήσεις ως υπουργός και ο Le Maire ήδη επέλεξε να μην υποβάλει τον εαυτό του στις βουλευτικές εκλογές του 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης