Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή της Ρωσίας κατά των ΗΠΑ για τον επανεξοπλισμό του ουκρανικού τάγματος Azov

Οργή της Ρωσίας κατά των ΗΠΑ για τον επανεξοπλισμό του ουκρανικού τάγματος Azov
Η Washington Post ανέφερε ότι οι ΗΠΑ ενέκριναν την προμήθεια όπλων στην Azov, αίροντας μια απαγόρευση ετών.
Oι αναφορές ότι οι ΗΠΑ αφαίρεσαν την απαγόρευση παροχής όπλων στο σύνταγμα Azov της Ουκρανίας (που χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση και απαγορεύεται στη Ρωσία) προκαλούν απόλυτη δυσαρέσκεια, διαμήνυσε ο Ρώσος πρέσβης στην Ουάσιγκτον Anatoly Antonov.
«Τέτοια βήματα της Ουάσινγκτον σε σχέση με έναν ανοιχτά εθνικιστικό σχηματισμό δεν μπορούν παρά να προκαλέσουν ακραία αγανάκτηση», ανέφερε σε δήλωσή του στο Telegram.
Η Washington Post ανέφερε νωρίτερα, επικαλούμενη δήλωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, ότι οι ΗΠΑ ενέκριναν την προμήθεια όπλων στην Azov, αίροντας μια απαγόρευση ετών.
«Οι πιο σοβαρές ανησυχίες προκύπτουν όχι μόνο σε σχέση με τη στρατηγική της Αμερικής στην Ουκρανία, αλλά και σε σχέση με τις προσεγγίσεις των ΗΠΑ στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας», δήλωσε ο διπλωμάτης.

Όπως... ο ISIS

Παρομοίασε την παροχή όπλων στην εθνικιστική μονάδα με την πολιτική των ΗΠΑ να ενθαρρύνουν τη δημιουργία ένοπλων μονάδων στη Μέση Ανατολή.
«Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τέτοια φοβερά φαινόμενα όπως το ISIS, τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων αμάχων, εκατομμύρια πρόσφυγες, μεταξύ άλλων και στην Ευρώπη, και την παράταση των αιματηρών συγκρούσεων για δεκαετίες», δήλωσε ο Antonov.
Ο πρέσβης δήλωσε ότι η Ρωσία έχει σαφή και συνεπή θέση σχετικά με την ανάγκη καταπολέμησης της τρομοκρατίας.
"Είμαστε υπέρ της πολυμερούς συνεργασίας και της συνεργασίας για την εξάλειψη αυτού του καρκινικού όγκου.
Η Ρωσία είναι αντίθετη με τις πολιτικοποιημένες προσπάθειες διαχωρισμού των εγκληματιών σε καλούς και κακούς", δήλωσε ο διπλωμάτης.
«Οι μπάσταρδοι χωρίς πατρίδα και χωρίς συνείδηση πρέπει να τιμωρούνται και να απομονώνονται, αλλά όχι να χρησιμοποιούνται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης