Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξύπνησαν μνήμες τρόμου στις ΗΠΑ - Η στιγμή που ο Βόρειος Στόλος της Ρωσίας καταφθάνει στην Αβάνα (vid)

Ξύπνησαν μνήμες τρόμου στις ΗΠΑ - Η στιγμή που ο Βόρειος Στόλος της Ρωσίας καταφθάνει στην Αβάνα (vid)
Το υποβρύχιο Kazan, η φρεγάτα Admiral Gorshkov και ένα ρυμουλκό διάσωσης του ρωσικού Ναυτικού, μεταξύ άλλων πολεμικών πλοίων, εισήλθαν στο λιμάνι της Αβάνας
Στο λιμάνι της Αβάνας εισήλθαν τα πολεμικά πλοία του Βόρειου Στόλου της Ρωσίας, ξυπνώντας στις ΗΠΑ μνήμες ... του ψυχροπολεμικού παρελθόντος όπως η Κρίση των Πυραύλων του 1962.
Το κουβανικό υπουργείο Εξωτερικών σημείωσε ότι η επίσκεψη των ρωσικών πλοίων συμμορφώνεται πλήρως με τους διεθνείς κανόνες.
Κανένα από τα πλοία δεν φέρει πυρηνικά όπλα και η ανάπτυξή τους δεν αποτελεί απειλή για την περιοχή, τόνισε το υπουργείο.


Η ναυτική ομάδα κρούσης του ρωσικού βόρειου στόλου - που περιλαμβάνει το υποβρύχιο Kazan, τη φρεγάτα Admiral Gorshkov και ένα ρυμουλκό διάσωσης του ρωσικού Ναυτικού - εισήλθε στο λιμάνι της Αβάνας ως μέρος μιας ναυτικής πορείας μεγάλης εμβέλειας, σύμφωνα με ανταποκριτή του Sputnik..
Στο λιμάνι θα πραγματοποιηθούν δύο τελετές υποδοχής των πλοίων – χωριστά για μια φρεγάτα και ένα υποβρύχιο.
Μια ποικιλόμορφη τακτική ομάδα τεσσάρων σκαφών, συμπεριλαμβανομένων σκαφών υποστήριξης που προηγουμένως είχαν ολοκληρώσει ασκήσεις με πυραύλους υψηλής ακρίβειας στον Ατλαντικό, βρίσκονται σε επίσημη επίσκεψη στο λιμάνι της Αβάνας από τις 12 έως τις 17 Ιουνίου.
Οι Ρώσοι ναυτικοί σχεδιάζουν να συναντηθούν με τη διοίκηση του Κουβανικού Ναυτικού και τον Κυβερνήτη της Αβάνας, καθώς και να επισκεφθούν ιστορικά τοπόσημα του νησιού της Επανάστασης.
Ο Γενικός Διοικητής του Ρωσικού Ναυτικού Alexander Moiseev δήλωσε στο Sputnik ότι η επίσκεψη στην Κούβα είναι μόνο ένα από τα σκέλη μιας μεγάλης κλίμακας ρωσο-κουβανικής συνεργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης