Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova προς ΗΠΑ: Μην αυταπατάστε, ούτε αυτές οι προκλήσεις θα μείνουν αναπάντητες από τη Ρωσία

Zakharova προς ΗΠΑ: Μην αυταπατάστε, ούτε αυτές οι προκλήσεις θα μείνουν αναπάντητες από τη Ρωσία
Στο στόχαστρο των αμερικανικών κυρώσεων το ενεργειακό project Arctic LNG - Οργισμένη αντίδραση της Μόσχας
Η Ρωσία δεν θα αφήσει αναπάντητες τις επιθετικές ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών, διαμηνύει από το TASS η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova, σχολιάζοντας την επιβολή νέων αντιρωσικών κυρώσεων από την Ουάσιγκτον.
«Όπως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, η Ρωσία δεν θα αφήσει αναπάντητες τέτοιες επιθετικές ενέργειες», τόνισε σχετικά η Ρωσίδα διπλωμάτισσα.
Επισημαίνεται ότι περισσότερα από 30 άτομα και περισσότερες από 200 οντότητες από τη Ρωσία και την Κίνα συμπεριλήφθηκαν στον αμαθεωρημένο κατάλογο των αμερικανικών κυρώσεων.
Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε κυρώσεις κατά των Rusgazdobycha, Arctic LNG - 1, Arctic LNG - 3 και του Χρηματιστηρίου της Μόσχας.
Το εν λόγω πακέτο της Ουάσινγκτον εντάσσεται στη μακροχρόνια αμερικανική στρατηγική προκειμένου να πληγούν καίρια τα project υγροποιημένου φυσικού αερίου Arctic LNG στις βόρειες περιοχές της Ρωσίας.

Ενεργειακός πόλεμος με βρόμικα μέσα από τις ΗΠΑ

Μιλώντας σε forum των Financial Times στις 7 Απριλίου, ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα και βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για τους Ενεργειακούς Πόρους, Geoffrey Pyatt είχε ομολογήσει ότι οι ΗΠΑ έχουν στόχο να σταματήσουν την ανάπτυξη του ρωσικού ενεργειακού τομέα, και πιο συγκεκριμένα το project υγροποιημένου φυσικού αερίου Arctic LNG 2 στη βόρεια περιοχή Yamal της Ρωσίας, το οποίο βρίσκεται υπό ανάπτυξη από τον ιδιωτικό ενεργειακό κολοσσό Novatek.
«Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι το Arctic LNG είναι εντελώς νεκρό», είχε τονίσει κυνικά ο Pyatt.
«Είμαστε πολύ επικεντρωμένοι στο να διασφαλίσουμε ότι η Ρωσία δεν θα είναι σε θέση να αναπτύξει νέα έργα προκειμένου να [ανακατευθύνει] το φυσικό αέριο που είχε στείλει προηγουμένως στην Ευρώπη», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης