Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Χάος στους Ρεπουμπλικανούς λόγω Le Pen - Ο πρόεδρος Ciotti κλειδαμπαρώθηκε στα γραφεία, για να μην ... καθαιρεθεί

Γαλλία: Χάος στους Ρεπουμπλικανούς λόγω Le Pen - Ο πρόεδρος Ciotti κλειδαμπαρώθηκε στα γραφεία, για να μην ... καθαιρεθεί
Την ώρα που τα στελέχη αναζητούσαν τεχνικό για να αλλάξουν κλειδαριές ο πρόεδρος του κόμματος είχε παραμείνει απομονωμένος και σε ... πολιορκία στο γραφείο του
Η πολιτική επιτροπή των Ρεπουμπλικανών ψήφισε ομόφωνα την καθαίρεση του Ciotti από τη θέση του προέδρου, έκανε γνωστό η βουλευτής Annie Genevard, υποστηρίζοντας ότι το κόμμα «θα παρουσιάσει υποψηφίους στο γαλλικό κοινό με σαφήνεια και ανεξαρτησία» στις πρόωρες κάλπες που προανήγγειλε ο πρόεδρος Emmanuel Macron για τις 30 Ιουνίου και τις 7 Ιουλίου.
«Είμαι και παραμένω πρόεδρος» του κόμματος, απάντησε ο Ciotti σε ανάρτησή του στο X χαρακτηρίζοντας την απόφαση της επιτροπής «κατάφωρη παραβίαση του καταστατικού μας», «παράνομη» και «άκυρη».
Η .. εξέγερση κορυφαίων στελεχών της γκωλικής δεξιάς ξέσπασε αφότου ο Ciotti ανακοίνωσε τη συμφωνία του με το RN της Marine Le Pen στην τηλεόραση την Τρίτη 11/6.
Σφράγισε, δε, τα κεντρικά γραφεία του κόμματος κοντά στην Κάτω Βουλή της Εθνοσυνέλευσης για την επόμενη ημέρα αφότου η πολιτική επιτροπή συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση, λέγοντας ότι «δεν είχε προγραμματιστεί ποτέ συνάντηση στα κεντρικά σήμερα το απόγευμα».
Ο Ciotti ισχυρίστηκε ότι η κίνηση έγινε για την ασφάλεια του προσωπικού «μετά τις συνεχείς» απειλές που λάμβανε.
Την ώρα που τα στελέχη αναζητούσαν τεχνικό για να αλλάξουν κλειδαριές ο πρόεδρος του κόμματος είχε παραμείνει απομονωμένος και σε ... πολιορκία στο γραφείο του.
Ο πολιτικός από τη Νίκαια της νοτιοανατολικής Γαλλίας «δεν ήταν πια πρόεδρος από τη στιγμή που πήρε αυτή την τρελή απόφαση» να ανακοινώσει μια συμμαχία με την Εθνική Συσπείρωση, δήλωσε νωρίτερα ο κορυφάιος βουλευτής Aurelien Pradie στον τηλεοπτικό σταθμό France 2.



Επισημάινεται ότι ο Ρεπουμπλικανικό κόμμα υπήρξε για χρόνια μια δύναμη εξουσίας και ανέδειξε προέδρους όπως ο Nicolas Sarkozy και, παλαιότερα, o Jacques Chirac. 
Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η στρατηγική του «στριμώχνεται» μεταξύ του νεοφιλελεύθερου Macron και της ακροδεξιάς. 
Άλλοτε στηρίζει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του προέδρου της Γαλλίας, και άλλοτε συνυπογράφει προτάσεις μομφής εναντίον του. 
Ωστόσο, στον απόηχο των πρόωρων εκλογών που προκήρυξε ο Macron, η προαναγγελία του απερχόμενου προέδρου για συμμαχία του κόμματος με τις δυνάμεις της Le Pen έφερε εσωκομματική θύελλα, οδηγώντας έτσι στην οριστική καθαίρεσή του

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης