Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο κύκλο δυστοπίας ανοίγει το ΝΑΤΟ: Υποχρεωτική η στρατιωτική στήριξη στην Ουκρανία για τα κράτη-μέλη

Νέο κύκλο δυστοπίας ανοίγει το ΝΑΤΟ: Υποχρεωτική η στρατιωτική στήριξη στην Ουκρανία για τα κράτη-μέλη
«Είδαμε ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες πέρασαν 6 μήνες για να συμφωνήσουν σε πρόσθετη βοήθεια στην Ουκρανία» τονίζει με νόημα ο γγ της Συμμαχίας
Οι προμήθειες όπλων στην Ουκρανία θα καταστούν ... υποχρεωτικές για τις χώρες του ΝΑΤΟ, ενώ παράλληλα θα συντονίζονται από τις δομές διοίκησης της συμμαχίας υπό την ηγεσία του στρατηγού Christopher Cavoli.
Στη σχετική προαναγγελία προέβη ο γενικός γραμματέας του Βορειοατλαντικού Συμφώνου Jens Stoltenberg με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τις Βρυξέλλες.
«Είδαμε ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες πέρασαν 6 μήνες για να συμφωνήσουν σε πρόσθετη βοήθεια στην Ουκρανία, βλέπουμε επίσης ότι δεν προμήθευαν όπλα όλες οι χώρες του ΝΑΤΟ. Εάν καταστήσουμς τις εθελοντικές προμήθειες σε δεσμεύσεις προς το ΝΑΤΟ, τότε, φυσικά, οι προμήθειες θα γίνουν πιο εκτεταμένες και αξιόπιστες», εξήγησε ο Stoltenberg ανοίγοντας έτσι τον ασκό του Αιόλου.
«Όσο περισσότερο συνεχίζεται ο πόλεμος, τόσο πιο σημαντική είναι για εμάς η προβλεψιμότητα, η λογοδοσία και η δίκαιη κατανομή του κόστους», εξήγησε ο επικεφαλής της συμμαχίας.

Οργιώδες παρασκήνιο: μετακίνηση του ταμείου του ΝΑΤΟ στην ... άλλη πλευρά του Ατλαντικού λόγω του Trump

Η ανάθεση του ταμείου στον Cavoli είναι προϊόν πυρετωδών παζαριών εντός του ΝΑΤΟ για τη μεταφορά του συντονισμού της ουκρανικής στήριξης από το Πεντάγωνο στην ... ευρωπαϊκή πλευρά της Συμμαχίας.
Μάλιστα, αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ είχαν προαναγγείλει ότι θα ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις μέχρι τον Ιούλιο, όταν θα διεξαχθεί η ετήσια σύνοδος κορυφής του μπλοκ στην Ουάσιγκτον, D.C.
Οι φόβοι για την επιστροφή του πρώην Ρεπουμπλικανού προέδρου στην εξουσία είναι ο καθοριστικός παράγοντας που φέρεται να καθόρισε αυτές τις εξελίξεις.
Οι Ευρωπαίοι διπλωμάτες ενθυμούνται με έντονη ανησυχία την προηγούμενη θητεία του Trump όταν αμφισβητούσε συχνά τη χρησιμότητα του ΝΑΤΟ.
Από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος το 2022, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έχει υποσχεθεί ότι θα τερματίσει την ουκρανική κρίση εντός 24 ωρών.
Επισημαίνεται, ότι μετά από πρόσφατη συνάντηση με τον Trump, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban δήλωσε ότι ο πρώην πρόεδρος «δεν θα δώσει δεκάρα» στο Κίεβο.
Άλλωστε, τον περασμένο μήνα, ο Trump επιβεβαίωσε την απροθυμία του να αποτρέψει τη Ρωσία από το να επιτεθεί στα μέλη του ΝΑΤΟ που καθυστερούν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης