Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα αυστηρή προειδοποίηση ΠΟΥ: Θερίζει η πείνα στη Γάζα – 8.000 παιδιά με οξύ υποσιτισμό, 500 οι επιθέσεις σε δομές Υγείας

Νέα αυστηρή προειδοποίηση ΠΟΥ: Θερίζει η πείνα στη Γάζα – 8.000 παιδιά με οξύ υποσιτισμό, 500 οι επιθέσεις σε δομές Υγείας

Καταστροφική η πείνα του πολέμου που έχει κηρύξει το Ισραήλ

Σχετικά Άρθρα

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) εξέδωσε μια τρομερή προειδοποίηση για την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, δηλώνοντας ότι πολλοί κάτοικοι αντιμετωπίζουν «καταστροφική πείνα».
«Ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού της Γάζας αντιμετωπίζει τώρα καταστροφικές συνθήκες πείνας και λιμού», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Tedros Adhanom Ghebreyesus.
«Παρά τις αναφορές για αυξημένη παράδοση φαγητού, προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία ότι όσοι το χρειάζονται περισσότερο λαμβάνουν επαρκή ποσότητα και ποιότητα φαγητού».
Ο Tedros Adhanom Ghebreyesus τόνισε ότι πάνω από 8.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών έχουν διαγνωστεί και υποβληθεί σε θεραπεία για οξύ υποσιτισμό, συμπεριλαμβανομένων 1.600 παιδιών με σοβαρό οξύ υποσιτισμό.
Σημείωσε τις προκλήσεις στην παροχή των απαραίτητων υπηρεσιών υγείας λόγω της ανασφάλειας και της έλλειψης πρόσβασης, με μόνο δύο κέντρα σταθεροποίησης για σοβαρά υποσιτισμένους ασθενείς να λειτουργούν επί του παρόντος.
«Η αδυναμία μας να παρέχουμε υπηρεσίες υγείας με ασφάλεια, σε συνδυασμό με την έλλειψη καθαρού νερού και αποχέτευσης, αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο υποσιτισμού παιδιών», πρόσθεσε ο Tedros Adhanom Ghebreyesus.
Ο Συντονιστής των Κυβερνητικών Δραστηριοτήτων στα Εδάφη (COGAT), μια υπηρεσία του Υπουργείου Άμυνας, υποστηρίζει εδώ και καιρό ότι η ανθρωπιστική βοήθεια που εισέρχεται στη Γάζα είναι επαρκής.
Η COGAT ισχυρίζεται ότι τα Ηνωμένα Έθνη και οι υπηρεσίες βοήθειας δεν κατάφεραν να αυξήσουν αποτελεσματικά την ικανότητα διανομής.
Τον περασμένο μήνα, ο οργανισμός βοήθειας World Central Kitchen ανέφερε επιτυχείς επικοινωνίες με την COGAT, δηλώνοντας ότι ήταν σε θέση να προμηθεύσει τις πολυάριθμες κουζίνες της στη Γάζα με βοήθεια που παραδίδεται μέσω των διασταυρώσεων.

500 επιθέσεις σε δομές Υγείας

Εκτός από την κρίση στη Γάζα, ο Tedros επεσήμανε επίσης μια ξεχωριστή κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία στη Δυτική Όχθη, όπου οι εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης έχουν γίνει στόχος σχεδόν 500 επιθέσεων από τις 7 Οκτωβρίου.
«Ενώ η εστίαση του κόσμου είναι στη Γάζα, υπάρχει επίσης μια κλιμακούμενη υγειονομική κρίση στη Δυτική Όχθη, όπου οι επιθέσεις στην υγειονομική περίθαλψη και οι περιορισμοί στην κυκλοφορία των ανθρώπων εμποδίζουν την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο Tedros Adhanom Ghebreyesus σημείωσε ότι πολλές κλινικές στη Δυτική Όχθη λειτουργούν μόνο δύο ημέρες την εβδομάδα και τα νοσοκομεία λειτουργούν με δυναμικότητα περίπου 70%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης