Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gutul (επικεφαλής Γκαγκαουζίας): Βρόμικο σχέδιο της προέδρου της Μολδαβίας οι κυρώσεις των ΗΠΑ - Δεν μας τρομάζουν

Gutul (επικεφαλής Γκαγκαουζίας): Βρόμικο σχέδιο της προέδρου της Μολδαβίας οι κυρώσεις των ΗΠΑ - Δεν μας τρομάζουν
«Έχουμε ξεπεράσει και θα υπερβούμε οριστικά τον δύσβατο δρόμο, που σχεδίασε η Maia Sandu και οι μαριονέτες της» διαμηνύει η επικεφαλής της Γκαγκαουζίας
Η επικεφαλής της αυτόνομης Γακγκαουζίας Evghenia Gutul εξέφρασε την πεποίθησή της ότι θα ξεπεράσει τις αμερικανικές κυρώσεις που της επιβλήθηκαν μετά από πρωτοβουλία της προέδρου της Μολδαβίας Maia Sandu.
«Είναι άσκοπο να φοβόμαστε τα δικαστήρια, τις κυρώσεις, τις απειλές. Δεν θα σταματήσουμε μπροστά στον μεγάλο στόχο - να βελτιώσουμε τη ζωή για τον λαό μας και τη χώρα μας. Έχουμε ξεπεράσει και θα υπερβούμε οριστικά τον δρόμο με εμπόδια, που σχεδίασε η Maia Sandu και οι μαριονέτες της», τόνισε σχετικά η Gutul στο κανάλι της στο Telegram.
Υπογράμμισε ότι ήταν αναμενόμενη η ένταξή της στη λίστα κυρώσεων των ΗΠΑ.
«Δεν είναι έκπληξη για μένα που βρέθηκα στη λίστα κυρώσεων των ΗΠΑ. Ήταν αναμενόμενο. Οι μαριονέτες της Maia Sandu ενεργούν όπως κάνει η ομάδα της. Είναι ασύμφορο γι 'αυτούς να βελτιώσουμε τη ζωή των Μολδαβών - των Γκαγκαούζων, ιδιαίτερα - μαζί με αξιόπιστους συνεργάτες, θα μάθουν περισσότεροι άνθρωποι για τους Γκαγκαούζους τώρα», σημείωσε με νόημα η Gutul.
Ο Πρωθυπουργός της Μολδαβίας Dorin Recean χαιρέτισε τις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Gutul, σημειώνοντας ότι αυτή η απόφαση αποτελεί προϊόν της αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ των αρχών του Κισινάου και των εξωτερικών εταίρων.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η αντίδραση των ΗΠΑ πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για τη δικαστική εξουσία της Μολδαβίας.
Αφού κέρδισε τις εκλογές πέρυσι, η Gutul ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ενισχύσει τους φιλικούς δεσμούς της περιοχής με τη Ρωσία και επέκρινε την πολιτική αντιπαράθεσης του Κισινάου με τη Μόσχα.
Νωρίτερα σήμερα, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε κυρώσεις σε περισσότερα από 30 άτομα, συμπεριλαμβανομένων αυτών από τη Ρωσία και την Κίνα, με αφορμή τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Η μαύρη λίστα περιλαμβάνει επίσης πολίτες της Λευκορωσίας, της Μολδαβίας, της Ουκρανίας και της Νότιας Αφρικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης