Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προσωρινό βήμα πίσω από Πεντάγωνο των ΗΠΑ: Απορρίπτει τη μεταφορά πρόσθετων Patriot στην Ουκρανία μέσω Πολωνίας

Προσωρινό βήμα πίσω από Πεντάγωνο των ΗΠΑ: Απορρίπτει τη μεταφορά πρόσθετων Patriot στην Ουκρανία μέσω Πολωνίας
Ο επικεφαλής του Πενταγώνου σημείωσε ότι οι ΗΠΑ «εδώ και πολύ καιρό καλούν άλλες χώρες να παράσχουν πρόσθετα συστήματα»
Η κυβέρνηση της Ουάσιγκτον δεν έχει πλέον τίποτα νέο να ανακοινώσει σχετικά με τη μεταφορά πρόσθετων συστημάτων αεράμυνας Patriot στο Κίεβο, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν προτίθενται επί του παρόντος να τα μεταφέρουν από την Πολωνία στην Ουκρανία, τονίζει ο Αμερικανός ΥΠΑΜ Lloyd Austin.
«Δεν έχω τίποτα να ανακοινώσω σήμερα για τις μπαταρίες Patriot. Αλλά μπορώ να σας πω ότι συνεχίζω να εργάζομαι σε αυτό και είμαι σε συνεχή επαφή με Ουκρανούς συναδέλφους. Και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουμε ότι έχουν τις απαιτούμενες δυνατότητες για να τις παραδώσουν όσο πιο γρηγορα γινεται», τόνισε σχετικά ο πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες μετά την τακτική συνάντηση της δυτικής ομάδας που συμμετέχει στον συντονισμό της προμήθειας όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία.
Ο Austin προέβη στο σχετικό σχόλιο, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη δυνατότητα μεταφοράς πρόσθετων συστημάτων αεράμυνας στο Κίεβο.
Παράλληλα, ο επικεφαλής του Πενταγώνου σημείωσε ότι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης «εδώ και πολύ καιρό καλούν άλλες χώρες να παράσχουν πρόσθετα συστήματα» στο Κίεβο.
«Δεν πρόκειται μόνο για Patriot, αλλά και για NASAMS, όπως και για SAMP/T. Αυτά είναι ορισμένα συστήματα που χρειάζεται η Ουκρανία. Και χρειάζονται στην αντιπυραυλική άμυνα για αυτά τα συστήματα», εξήγησε.
Ερωτηθείς εάν οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να μεταφέρουν συστήματα Patriot στην Ουκρανία από άλλες χώρες, ο Austin απάντησε: "Έχω δει κάποια ρεπορτάζ στα μέσα ενημέρωσης. Δηλώνω ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στην κάλυψη της Πολωνίας με τα Patriot. Ξέρω αυτό έχει ειπωθεί στα δημοσιεύματα. Αλλά δεν υπάρχουν αλλαγές στην κάλυψη με Patriot», σχολίασε ο Austin.
«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να παρέχουμε στην Ουκρανία ό,τι χρειάζεται», διαβεβαίωσε ο υπουργός.
«Θα ενθαρρύνουμε τους άλλους. Θα συνεργαστούμε μαζί τους για να παρέχουμε στην Ουκρανία ό,τι χρειάζεται το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε
Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Ιουνίου, οι New York Times, επικαλούμενοι πηγές, ανέφεραν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Bide ενέκρινε την ανάπτυξη μιας ακόμη μπαταρίας Patriot στην Ουκρανία.
Το δημοσίευμα ισχυρίστηκε ότι το νέο σύστημα θα μεταφερεθεί στο Κίεβο από την Πολωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης