Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανία βάζει ... φρένο σε ΗΠΑ και Zelensky: Όχι άλλα Patriot στην Ουκρανία

Η Γερμανία βάζει ... φρένο σε ΗΠΑ και Zelensky: Όχι άλλα Patriot στην Ουκρανία
«Έχουμε ήδη παράσχει τρία συστήματα, που σημαίνει το ένα τέταρτο των δυνατοτήτων μας», ξεκαθαρίζει ο Γερμανός ΥΠΑΜ
Η Γερμανία δεν θα είναι σε θέση να παραδώσει περισσότερα πυραυλικά συστήματα Patriot στην Ουκρανία, λόγω των περιορισμένων δυνατοτήτων της, ανακοίνωσε την Πέμπτη 13/6 ο υπουργός Άμυνας Boris Pistorius.
Μιλώντας πριν από την υπουργική συνάντηση του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο Pistorius υπογράμμισε ότι η χώρα του έχει παραχωρήσει στην Ουκρανία το ένα τέταρτο των συστημάτων Patriot της.
«Η Γερμανία έχει παραδώσει μέχρι στιγμής δύο μονάδες Patriot στην Ουκρανία και βρίσκεται στη διαδικασία παράδοσης μιας τρίτης μονάδας», τόνισε σχετικά ο πολιτικός προϊστάμενος των ενόπλων δυνάμεων της Γερμανίας.
«Έχουμε ήδη παράσχει τρία συστήματα, που σημαίνει το ένα τέταρτο των δυνατοτήτων μας. Επομένως, δεν υπάρχει χώρος για να παρέχουμε ακόμη περισσότερα από αυτά τα τρία συστήματα.» ξεκαθάρισε στη συνέχεια ο Pistorius.
Ο υπουργός Άμυνας τόνισε τη σημαντική συνεισφορά της Γερμανίας, αν και πρότεινε ότι άλλες χώρες θα μπορούσαν ενδεχομένως να παρέμβουν για να παράσχουν πρόσθετη υποστήριξη.
«Προσφέραμε πολλά, αλλά άλλοι ίσως μπορούν να κάνουν περισσότερα», πρόσθεσε.

Η Ουκρανία χρειάζεται τουλάχιστον άλλα επτά συστήματα Patriot

Η ανακοίνωση έρχεται εν μέσω επανειλημμένων εκκλήσεων του Ουκρανού προέδρου Zelensky για αυξημένη στρατιωτική βοήθεια από δυτικούς συμμάχους.
Ο επικεφαλής του ουκρανικού καθεστώτος προέτρεψε ιδιαίτερα για πιο προηγμένα συστήματα αεράμυνας –μεταξύ πολλών άλλων– όπως το Patriot, για την ενίσχυση της άμυνας της Ουκρανίας ενάντια στη Ρωσία.
Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει επισημάνει ότι η Ουκρανία χρειάζεται τουλάχιστον άλλα επτά συστήματα Patriot ή παρόμοια προηγμένα συστήματα αεράμυνας για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον ουκρανικό στρατό.
Αν και η Ουκρανία ζητά Patriot, δεν διαθέτει επαρκή συστήματα για να προστατεύσει σωστά τη μονάδα, καθώς δύο συστήματα Patriot κατασκευής ΗΠΑ καταστράφηκαν από επίθεση ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας Iskander στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης