Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσικό πετρέλαιο: Ο Putin παρατείνει τα αντίποινα κατά του πλαφόν ως το τέλος του 2024

Ρωσικό πετρέλαιο: Ο Putin παρατείνει τα αντίποινα κατά του πλαφόν ως το τέλος του 2024
Ο Putin παρέτεινε την απαγόρευση της προμήθειας πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου κάτω από το ανώτατο όριο τιμών μέχρι το τέλος του 2024
Μέχρι το τέλος του έτους παρέτεινε την απαγόρευση της προμήθειας πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου κάτω από το ανώτατο όριο τιμών ο Vladimir Putin.
Ειδικότερα, ο Ρώσος πρόεδρος παρέτεινε έως τις 31 Δεκεμβρίου 2024 την περίοδο ισχύος των μέτρων απόκρισης σε σχέση με τον καθορισμό ανώτατης τιμής για το ρωσικό πετρέλαιο και τα προϊόντα πετρελαίου.
Αυτό προκύπτει από το διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην επίσημη διαδικτυακή πύλη νομικών πληροφοριών.
Το διάταγμα τέθηκε σε ισχύ την 1η Φεβρουαρίου 2023 και αρχικά υποτίθεται ότι θα ίσχυε μέχρι την 1η Ιουλίου 2023.
Ωστόσο, το μέτρο παρατάθηκε στη συνέχεια αρκετές φορές.
Σύμφωνα με το τελευταίο προεδρικό διάταγμα, τα μέτρα αντιμετώπισης επρόκειτο να παραμείνουν σε ισχύ έως τις 30 Ιουνίου 2024.
Το έγγραφο απαγορεύει την προμήθεια ρωσικού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου, υπό την προϋπόθεση ότι οι συμβάσεις για αυτές τις προμήθειες προβλέπουν άμεσα ή έμμεσα τη χρήση ανώτατου ορίου τιμών που εισήγαγαν οι χώρες της G7, η ΕΕ και η Αυστραλία.
Υπενθυμίζεται πως, στις 5 Δεκεμβρίου 2022, τέθηκε σε ισχύ το εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις θαλάσσιες προμήθειες πετρελαίου από τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Οι χώρες της Ομάδας των Επτά (G7), η ΕΕ και η Αυστραλία έχουν εισαγάγει ανώτατο όριο τιμής για το ρωσικό πετρέλαιο στα 60 δολάρια το βαρέλι για τα πλοία και τα εδάφη τους.
Από τις 5 Φεβρουαρίου 2023, άρχισαν να ισχύουν παρόμοιοι περιορισμοί στην προμήθεια πετρελαιοειδών από τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Το μέγιστο κόστος ορίστηκε στα 100 δολάρια και στα 45 δολάρια το βαρέλι, ανάλογα με την κατηγορία των πετρελαιοειδών.
Οι αλλαγές σε αυτούς τους περιορισμούς απαιτούν συμφωνία από όλα τα κράτη της ΕΕ και τα μέλη της G7.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης