Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θηριωδία στη Γάζα: Πάνω από το 50% της καλλιεργήσιμης γης έχει καταστραφεί στη Λωρίδα μετά την επίθεση του Ισραήλ

Θηριωδία στη Γάζα: Πάνω από το 50% της καλλιεργήσιμης γης έχει καταστραφεί στη Λωρίδα μετά την επίθεση του Ισραήλ

Θα ακολουθήσουν ακόμη πιο δύσκολα χρόνια

Σχετικά Άρθρα

Πάνω από το 50% της γεωργικής γης της Γάζας, ζωτικής σημασίας για τη διατροφή του πεινασμένου πληθυσμού, έχει καταστραφεί από τον πόλεμο του Ισραήλ, σύμφωνα με δορυφορικές εικόνες που αναλύθηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη.
Τα στοιχεία αποκαλύπτουν αύξηση της καταστροφής οπωρώνων, καλλιεργειών και λαχανικών στον παλαιστινιακό θύλακα, όπου η πείνα είναι ευρέως διαδεδομένη μετά από οκτώ μήνες ισραηλινών βομβαρδισμών.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε την Τετάρτη (12/6/2024) ότι πολλοί άνθρωποι στη Γάζα αντιμετωπίζουν «καταστροφικές συνθήκες πείνας και λιμού».
Χρησιμοποιώντας δορυφορικές εικόνες που τραβήχτηκαν μεταξύ Μαΐου 2017 και 2024, το Δορυφορικό Κέντρο των Ηνωμένων Εθνών (UNOSAT) και ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO) διαπίστωσαν ότι το 57% των μόνιμων καλλιεργειών και των καλλιεργήσιμων εκτάσεων της Γάζας που είναι απαραίτητες για την επισιτιστική ασφάλεια παρουσίασαν σημαντικά μειωμένη πυκνότητα.
«Αυτή η επιδείνωση αποδίδεται σε δραστηριότητες που σχετίζονται με συγκρούσεις, συμπεριλαμβανομένων των κατεδαφίσεων, της κίνησης βαρέων οχημάτων, των βομβαρδισμών».
Η μείωση, συνεχίζει η UNOSAT, σηματοδότησε μια αύξηση 30% στην κατεστραμμένη γεωργική γη από τότε που δημοσίευσε την τελευταία της ανάλυση τον Απρίλιο.
Εκτός από ζημιές σε χωράφια και οπωρώνες, τα θερμοκήπια σε όλη τη Γάζα υπέστησαν επίσης σημαντικές ζημιές, ανέφερε η UNOSAT.
Η Γάζα έχει περίπου 151 τετραγωνικά χιλιόμετρα γεωργικής γης, η οποία αποτελεί περίπου το 41% της επικράτειας του παράκτιου θύλακα, σύμφωνα με στοιχεία της UNOSAT.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης