Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μηχανισμό για την κλοπή όλων των παγωμένων ρωσικών assets ύψους 300 δισ. δολαρίων ζήτησε από τη G7 ο Zelensky

Μηχανισμό για την κλοπή όλων των παγωμένων ρωσικών assets ύψους 300 δισ. δολαρίων ζήτησε από τη G7 ο Zelensky
Ο Zelensky, αφού αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της ασφάλειας της Ουκρανίας ζήτησε ένα σχέδιο κατάσχεσης των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων
Η Ουκρανία και τα κράτη των G7 πρέπει να δημιουργήσουν έναν μηχανισμό για τη δήμευση 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία.
Αυτό δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky στις 13/6/2024 κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G7 στην Ιταλία.
«Πρέπει να κάνουμε τα κράτη που υποστηρίζουν την τρομοκρατία να καταλάβουν ότι θα το πληρώσουν», σημείωσε ο Zelensky.
Στην ομιλία του στη συνάντηση των πλουσιότερων κρατών του κόσμου, ο Zelensky, αφού αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της ασφάλειας της Ουκρανίας ζήτησε ένα σχέδιο κατάσχεσης των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων.
Οι ηγέτες των ΗΠΑ, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, του Καναδά, της Ιαπωνίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της ΕΕ και άλλων προσκεκλημένων χωρών συνέρχονται στο Fasano της Ιταλίας για να συζητήσουν τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία και άλλα κοινά θέματα.
Μετά από μήνες συνεχόμενων συζητήσεων μεταξύ Ουάσιγκτον και Ευρώπης, οι ηγέτες των G7 κατέληξαν σε συμφωνία για την παροχή 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία μέχρι το τέλος του έτους χρησιμοποιώντας κέρδη από παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία.
«Σας ζητώ να υποστηρίξετε το σχέδιο χρήσης ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, το οποίο θα προσφέρει γρήγορα στην Ουκρανία 50 δισεκατομμύρια δολάρια», είπε ο Zelensky στη σύνοδο κορυφής.
«Γνωρίζετε όλοι τις λεπτομέρειες. Αυτό είναι ένα εντελώς επιχειρησιακό σχέδιο.
Και αυτά είναι χρήματα που πρέπει να λειτουργήσουν για την υποστήριξη τόσο της άμυνας όσο και της ανοικοδόμησης», σημείωσε ο Zelensky επαναλαμβάνοντας την ανάγκη για έναν μηχανισμό κλοπής όλων των ρωσικών assets ύψους 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είναι παγωμένα στη Δύση.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης