Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Ρωσία πήρε θέση για την Ερυθρά Θάλασσα: ΗΠΑ, Βρετανία και ΝΑΤΟ αφήνουν πίσω τους... κηλίδες αίματος

H Ρωσία πήρε θέση για την Ερυθρά Θάλασσα: ΗΠΑ, Βρετανία και ΝΑΤΟ αφήνουν πίσω τους... κηλίδες αίματος
«Αυτή η επιθετικότητα διαπράττεται κατά παράβαση του Καταστατικού του ΟΗΕ» ξεκαθαρίζει η ρωσική διπλωματία
Η Ρωσία καταδικάζει με σαφήνεια τα χτυπήματα των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ερυθρά Θάλασσα και τα θεωρεί «άσκοπα», δήλωσε την Πέμπτη 13/6 ο Ρώσος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη Vassily Nebenzia.
«Καταδικάζουμε τα χτυπήματα του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου με στόχο το κυρίαρχο έδαφος της Υεμένης. Αυτή η επιθετικότητα διαπράττεται κατά παράβαση του Καταστατικού του ΟΗΕ. Είναι άσκοπο στο βαθμό που δεν μπορεί να σταματήσει τις επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα », τόνισε σχετικά ο Nebenzia κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάσταση σχετικά με την Υεμένη.
Παράλληλα, ο Ρώσος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη υποστήριξε ότι αυτές οι «απρόσεκτες περιπτώσεις» χρήσης βίας από τις χώρες του ΝΑΤΟ αφήνουν πίσω τους «κηλίδες αίματος».
Εντωμεταξύ, στις 7 Ιουνίου, ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών Stephane Dujarric δήλωσε ότι το κίνημα των Allah Ansar στην Υεμένη - οι υποστηρικτές του οποίου είναι ευρύτερα γνωστοί ως «Houthis» - είχε συλλάβει 11 μέλη του προσωπικού του ΟΗΕ.
Τρεις ημέρες αργότερα, οι σιίτες αντάρτες έκαναν γνωστό ότι συνέλαβαν κατασκόπους που συνδέονται με την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) για φερόμενη διεξαγωγή πληροφοριών και δραστηριότητες δολιοφθοράς στην Υεμένη.
Τον Νοέμβριο του 2023, οι Houthis δεσμεύθηκαν να εξαπολύσουν επιθέσεις σε πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ μέχρι να σταματήσει τις στρατιωτικές ενέργειες στη Λωρίδα της Γάζας.
Οι επιθέσεις ώθησαν τις Ηνωμένες Πολιτείες να σχηματίσουν έναν πολυεθνικό συνασπισμό για την προστασία της ναυτιλίας στην Ερυθρά Θάλασσα καθώς και για να χτυπήσουν στόχους των Houthis στο έδαφος.
Σε παρόμοια πρωτοβουλία προέβησαν και τα κράτη της ΕΕ, βάζοντας σε εφαρμογή την ναυτικής επιχείρηση «Ασπίδες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης