Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόβλημα και για Scholz – Το 51% των Γερμανών θέλει πρόωρες εκλογές

Πρόβλημα και για Scholz – Το 51% των Γερμανών θέλει πρόωρες εκλογές
Το 71% υποστηρίζει πως η κυβέρνηση Scholz κάνει «κακή δουλειά» αν και το 66% εκτιμά πως θα τελειώσει τη θητεία της
Υπέρ της πρόωρης προσφυγής στην κάλπη τάσσεται η πλειοψηφία, συγκεκριμένα το 51% των Γερμανών, σύμφωνα με δημοσκόπηση του δεύτερου καναλιού της γερμανικής τηλεόρασης ZDF, αν και το 66% εκτιμά ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός θα εξαντλήσει την θητεία του έως το 2025.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, υπέρ της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες τάσσονται οι ψηφοφόροι της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) σε ποσοστό 63%, της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) σε ποσοστό 93% και της νεοσύστατης «Συμμαχίας Sarah Wagenknecht» σε ποσοστό 76%.
Επιπλέον, μεγάλη είναι η δυσαρέσκεια και για το μέχρι στιγμής έργο της κυβέρνησης.
Το 71% υποστηρίζει πως η κυβέρνηση κάνει «κακή δουλειά» ενώ μόλις το 25% υποστηρίζει το αντίθετο.
Σε ερώτηση για το πώς θα ήταν μια κυβέρνηση υπό το CDU, το 46% απαντά ότι δεν θα είχε διαφορά, το 36% ότι θα ήταν καλύτερη και το 14% χειρότερη.

Προβάδισμα για CDU/CSU

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, η δημοσκόπηση δείχνει ότι προηγείται με 30% η CDU/CSU – που άλλωστε αναδείχθηκε πρώτη και στις πρόσφατες ευρωεκλογές – και ακολουθεί με 16% η Εναλλακτική για τη Γερμανία.
Στην τρίτη θέση βρίσκονται οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι με 14% και ακολουθεί η «Συμμαχία Sarah Wagenknecht» με 7% και οι Φιλελεύθεροι με 5%.
Δημοφιλέστερος πολιτικός παραμένει ο υπουργός Άμυνας, Boris Pistorius ενώ όσον αφορά τη στήριξη στην Ουκρανία, το 41% υποστηρίζει πως πρέπει η Δύση να προσφέρει μεγαλύτερη βοήθεια και το 28% να παραμείνει στα σημερινά επίπεδα.
Μόλις το 27% λέει πως η βοήθεια πρέπει να μειωθεί.
2_228.jpg


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης