Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα εποχή για την Tesla – «Αγαπά» τους μετόχους του ο Elon Musk… παίρνει τον έλεγχο, δυναμική είσοδος στη ρομποτική

tags :
Νέα εποχή για την Tesla – «Αγαπά» τους μετόχους του ο Elon Musk… παίρνει τον έλεγχο, δυναμική είσοδος στη ρομποτική
Ο Musk βγήκε στη σκηνή για να απευθυνθεί σε ένα ενθουσιασμένο πλήθος που φώναζε το όνομά του, πηδώντας πάνω-κάτω πανηγυρίζοντας μπροστά από μια μπλε και ροζ φωτεινή επιγραφή σε σχήμα Τέξας
Οι μέτοχοι της Tesla ψήφισαν τόσο για την επανέγκριση ενός πακέτου αμοιβών για τον διευθύνοντα σύμβουλο Elon Musk που κάποτε είχε αξία 56 δισ. δολαρίων όσο και για την επανενσωμάτωση του κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων στο Τέξας, δίνοντάς του σημαντικές νίκες καθώς προσπαθεί να αναλάβει και πάλι τον έλεγχο της εταιρείας.
Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, που ανακοινώθηκαν στην ετήσια συνέλευση της Tesla στο Ώστιν, θα ενισχύσουν την εταιρεία καθώς προσπαθεί να ανατρέψει μια απόφαση του Ιανουαρίου από δικαστήριο του Ντέλαγουερ να ακυρώσει το πακέτο δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών του 2018 - το μεγαλύτερο στην ιστορία των ΗΠΑ - λόγω ανησυχιών για την αξία του και την ανεξαρτησία του διοικητικού συμβουλίου.
Αν και η ψηφοφορία δεν υπερισχύει της απόφασης του δικαστηρίου, η επικύρωση θα μπορούσε να αποδειχθεί καθοριστική για να πειστεί η δικαστής να ανατρέψει ή να τροποποιήσει τη στάση της.
Η επιρροή του Musk στην εταιρεία θα ενισχυόταν, αυξάνοντας το μερίδιο του διευθύνοντος συμβούλου σε περισσότερο από 20% από το σημερινό 13%.
Αφού έκλεισαν οι κάλπες λίγο μετά τις 4 το απόγευμα στο Όστιν, ο Musk βγήκε στη σκηνή για να απευθυνθεί σε ένα ενθουσιασμένο πλήθος που φώναζε το όνομά του, πηδώντας πάνω-κάτω πανηγυρίζοντας μπροστά από μια μπλε και ροζ φωτεινή επιγραφή σε σχήμα Τέξας.


«Καλέ σας αγαπώ παιδιά», είπε στο κοινό των προσεκτικά επιλεγμένων λιανικών επενδυτών.
«Έχουμε την πιο φοβερή βάση μετόχων από οποιαδήποτε δημόσια εταιρεία»...Δεν ξεκινάμε ένα νέο κεφάλαιο, αλλά ανοίγουμε ένα νέο βιβλίο», είπε.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος έκανε αστεία, σημειώνοντας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του «τι ξέρεις, είναι 4:20 μ.μ.», αναφερόμενος σε ένα tweet του 2018 σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της Tesla με 420 δολάρια ανά μετοχή.
Πολλοί ερμήνευσαν την τιμή ως αναφορά στο 4/20, με τις 20 Απριλίου να γιορτάζεται από τους καπνιστές μαριχουάνας.
Το συμβάν ήταν το αποκορύφωμα μιας πολύμηνης εκστρατείας του Musk και του διοικητικού συμβουλίου για να συσπειρώσουν τους μετόχους για να υποστηρίξουν τα δύο ψηφίσματα, σε αυτό που ισοδυναμούσε με ψήφο εμπιστοσύνης ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Δεν είναι μόνο αυτοκινητοβιομηχανία η Tesla

Οι ψήφοι ήταν επίσης επικύρωση της επανατοποθέτησης της Tesla ως εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης και ρομποτικής.
Ο Musk εξήγησε τα σχέδια για την ανάπτυξη ενός συνδεδεμένου στόλου εκατομμυρίων πλήρως αυτόνομων αυτοκινήτων και σκιαγράφησε ένα μέλλον με δεκάδες δισεκατομμύρια ανθρωποειδή ρομπότ, τα οποία μαζί θα μπορούσαν να οδηγήσουν τα έσοδα της Tesla σε ένα τρισεκατομμύριο δολάρια ή περισσότερα, ισχυρίστηκε.
Η κινητοποίηση των λιανικών επενδυτών της Tesla ήταν ιδιαίτερα σημαντική επειδή κατέχουν περίπου το 30% των μετοχών, ένα ασυνήθιστα υψηλό ποσοστό για μια δημόσια εταιρεία.
Ο Musk άσκησε επίσης επιτυχώς πιέσεις σε θεσμικούς επενδυτές να πάνε ενάντια στις οδηγίες των συμβούλων ISS και Glass Lewis, οι οποίοι επέκριναν την αμοιβή του ως «υπερβολική».
Σε μια άλλη νίκη, δύο από τους κρίσιμους συμμάχους του Musk στο διοικητικό συμβούλιο επανεξελέγη παρά την αντίθεση από συμβούλους πληρεξουσίων: ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της 21st Century Fox, James Murdoch, και ο αδελφός του Musk, Kimbal.
Οι νίκες δεν ήταν απροσδόκητες αφού ο Musk ανάρτησε στο X το βράδυ της Τετάρτης ότι και τα δύο ψηφίσματα «επί του παρόντος περνούν με μεγάλα περιθώρια!».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης