Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι στέλνουν το υποβρύχιο USS Helena για τα ρωσικά πλοία στην Κούβα – Χαμηλοί τόνοι από ΗΠΑ

Οι Αμερικάνοι στέλνουν το υποβρύχιο USS Helena για τα ρωσικά πλοία στην Κούβα – Χαμηλοί τόνοι από ΗΠΑ
Η αποστολή του επιθετικού υποβρυχίου USS Helena στον κόλπο του Guadanamo είναι μια συνηθισμένη επίσκεψη λέει το Πεντάγωνο
Το επιθετικό υποβρύχιο USS Helena στέλνουν οι ΗΠΑ προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά τις κινήσεις των τεσσάρων ρωσικών πλοίων που ήδη βρίσκονται από τις 12 Ιουνίου στην Κούβα.
Οι Αμερικάνοι υποστηρίζουν πως η αποστολή του υποβρυχίου στον κόλπο του Guadanamo δεν είναι παρά μια αποστολή ρουτίνας, με το Associated Press να μιλά για κίνηση «επίδειξης δύναμης».
Βάσει του δημοσιεύματος του ΑΡ, και άλλα αμερικανικά πλοία παρακολουθούν τις κινήσεις των ρωσικών πλοίων, οι οποίες κατά του αξιωματούχους του Πενταγώνου, δεν συνιστούν οποιαδήποτε απειλή για τις ΗΠΑ.
Υπενθυμίζεται πως στις 12 Ιουνίου το υπουργείο Άμυνας της Ρωσωίας ανακοίνωσε ότι ρωσικά πλοία ολοκλήρωσαν ασκήσεις για την χρήση όπλων ακριβείας και μετέβησαν στην Κούβα για επίσημη επίσκεψη που θα διαρκέσει έως τις 17 Ιουνίου.
Τα ρωσικά πλοία είναι η φρεγάτα Admiral Gorshkov, το πυρηνικό υποβρύχιο Kazan, το δεξαμενόπλοιο ανεφοδιασμού Akademik Pashin και το ρυμουλκό διάσωσης Nikolai Chiker.
Ο Ανώτατος Διοικητής του Ρωσικού Ναυτικού δήλωσε ότι η επίσκεψη στην Κούβα είναι μόνο ένα από τα καθήκοντα ενός ταξιδιού μεγάλων αποστάσεων και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διεθνούς συνεργασίας της Ρωσίας.
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας, σχολιάζοντας την επίσκεψη, σημείωσε ότι ανταποκρίνεται στις φιλικές σχέσεις μεταξύ Αβάνας και Μόσχας και επίσης συμμορφώνεται αυστηρά με τους διεθνείς κανόνες ενώ το υπουργείο Άμυνας της Κούβας ανακοίνωσε πως κανένα από τα πλοία αυτά δεν φέρει πυρηνικά όπλα και ότι δεν αποτελούν απειλή για την περιοχή.
Αλλά και το Πεντάγωνο, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, κρατά χαμηλούς τόνους σχετικά με την παρουσία των ρωσικών πλοίων στην Κούβα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης