Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lawrence Wilkerson (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Οι ΗΠΑ έχουν γίνει πολύ πιο αδύναμες μετά την κουβανική πυραυλική κρίση του 1962

Lawrence Wilkerson (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Οι ΗΠΑ έχουν γίνει πολύ πιο αδύναμες μετά την κουβανική πυραυλική κρίση του 1962
Η μόνη σημαντική δύναμη που έχουμε ακόμα είναι περισσότερες από πέντε χιλιάδες πυρηνικές κεφαλές λέει ο απόστρατος συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού Lawrence Wilkerson
Η σημερινή γεωπολιτική κατάσταση γύρω από την Κούβα, όπου έφτασαν πλοία του ρωσικού ναυτικού, θυμίζει την Κρίση των Πυραύλων της Κούβας το 1962, η διαφορά είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν πλέον την ίδια δύναμη όπως στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου, τόνισε ο απόστρατος συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού Lawrence Wilkerson.
«Ήμασταν σε παρόμοια κατάσταση στο παρελθόν - το 1962.
Αλλά η διαφορά είναι ότι σήμερα είμαστε πολύ πιο αδύναμοι.
Η μόνη σημαντική δύναμη που έχουμε ακόμα είναι περισσότερες από πέντε χιλιάδες πυρηνικές κεφαλές.
Αλλά κάθε μέρα χειροτερεύει» τόνισε ο Wilkerson.
Μια τακτική ομάδα τεσσάρων ρωσικών σκαφών, συμπεριλαμβανομένων σκαφών υποστήριξης, τα οποία προηγουμένως εξασκούσαν τη χρήση όπλων υψηλής ακρίβειας στον Ατλαντικό, επισκέπτονται το λιμάνι της Αβάνας σε επίσημη επίσκεψη από τις 12 έως τις 17 Ιουνίου.
Τα σχέδια των Ρώσων ναυτικών περιλαμβάνουν συναντήσεις με τη διοίκηση του κουβανικού ναυτικού και τον κυβερνήτη της Αβάνας, επίσκεψη ιστορικών και πολιτιστικών τόπων.
Ο Ανώτατος Διοικητής του Ρωσικού Ναυτικού Alexander Moiseev δήλωσε ότι η επίσκεψη στην Κούβα είναι μόνο ένα από τα καθήκοντα ενός ταξιδιού μεγάλων αποστάσεων και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διεθνούς συνεργασίας.
Το κουβανικό υπουργείο Εξωτερικών, σχολιάζοντας την επίσκεψη των ρωσικών πλοίων, σημείωσε ότι ανταποκρίνεται στις φιλικές σχέσεις μεταξύ Αβάνας και Μόσχας και τηρεί αυστηρά τους διεθνείς κανόνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης