Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Καθησυχάζει τις αγορές το κόμμα Le Pen - Bardella: Δεν θα εφαρμοστούν άμεσα οι εμβληματικές μεταρρυθμίσεις

Γαλλία: Καθησυχάζει τις αγορές το κόμμα Le Pen - Bardella: Δεν θα εφαρμοστούν άμεσα οι εμβληματικές μεταρρυθμίσεις
Ο  Bardella δήλωσε την Παρασκευή σε συνέντευξή του στο BFMTV ότι θα διατηρούσε τα δημοσιονομικά της Γαλλίας σε τάξη, εάν γινόταν πρωθυπουργός
Ο Εθνικός Συναγερμός (RN) της Marine Le Pen προσπαθεί να διασκεδάσει τις αυξανόμενες ανησυχίες των αγορών ότι οι οικονομικές προτάσεις του θα μπορούσαν να επιβαρύνουν τα ήδη σοβαρά οικονομικά προβλήματα της Γαλλίας.
Τις τελευταίες ημέρες, ο ηγέτης του κόμματος Jordan Bardella και άλλα ηχηρά ονόματα του RN δήλωσαν ότι ορισμένα από τα εμβληματικά μέτρα του κόμματος, όπως η μείωση της ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 έτη, δεν θα εφαρμοστούν άμεσα.
Ο  Bardella δήλωσε την Παρασκευή σε συνέντευξή του στο BFMTV ότι θα διατηρούσε τα δημοσιονομικά της Γαλλίας σε τάξη, εάν γινόταν πρωθυπουργός.
"Πρέπει να είστε ρεαλιστές- είμαι ο υποψήφιος της αλήθειας και δεν λέω ψέματα στους Γάλλους", δήλωσε ο Bardella.
Στη συνέχεια, κατηγόρησε την Αριστερά ότι δίνει υποσχέσεις "Αϊ-Βασίλη" και την κυβερνητική πλειοψηφία του Macron ότι έφερε τη Γαλλία "στα πρόθυρα της χρεοκοπίας".
Όσον αφορά τον ΦΠΑ ο Bardella επιβεβαίωσε ότι θα μειώσει "αμέσως" τους φόρους προστιθέμενης αξίας στα ενεργειακά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρικής ενέργειας, των καυσίμων και του φυσικού αερίου, για να βοηθήσει τους καταναλωτές να αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο ενεργειακό κόστος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης