Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Orban καλεί Le Pen και Meloni να ενωθούν - «Δεν πρέπει να αφήσουμε μια τέτοια ευκαιρία να χαθεί»

Ο Orban καλεί Le Pen και Meloni να ενωθούν - «Δεν πρέπει να αφήσουμε μια τέτοια ευκαιρία να χαθεί»

Μια τέτοια συμμαχία «θα ήταν η μεγαλύτερη κοινοβουλευτική παράταξη στην Ευρώπη»

Σχετικά Άρθρα

Να ενώσουν τις δυνάμεις τους καλεί τις Marine Le Pen και Giorgia Meloni ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban, ο οποίος επέπληξε τους ηγέτες των ακροδεξιών κομμάτων της Ιταλίας και της Γαλλία ότι δε συμφώνησαν σε μια συνεργασία για το επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά και την εντυπωσιακή άνοδο της «Εθνικής Συπείρωσης» (RN) στις πρόσφατες ευρωεκλογές.
Μια τέτοια συμμαχία, εάν προσχωρήσουν και άλλοι δεξιοί ευρωβουλευτές, «θα ήταν η μεγαλύτερη κοινοβουλευτική παράταξη στην Ευρώπη», υπογράμμισε ο κ. Orban ο σε συνέντευξή του στο Kossuth Rádió την Παρασκευή 14/6, αφότου η Marine Le Pen παρουσίασε ένα ενιαίο μέτωπο στην Ιταλίδα πρωθυπουργό τον περασμένο μήνα.
«Είναι η στιγμή να ενωθούμε, θα ήταν πραγματικά χρήσιμο. (…) Νομίζω ότι δεν πρέπει να αφήσουμε μια τέτοια ευκαιρία να περάσει», είπε η κ. Le Pen στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.
Το κόμμα της Giorgia Meloni (Αδελφοί της Ιταλίας) είναι μέρος της ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ η Εθνική Συσπείρωση της Λεπέν συμμετέχει στην κοινοβουλευτική ομάδα Ταυτότητα και Δημοκρατία -τα δύο κόμματα σημείωσαν σημαντικές νίκες στις ευρωεκλογές.
Εάν τα δύο κόμματα ένωναν τις δυνάμεις τους, θα ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πίσω από την κεντροδεξιά ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), και θα οδηγούσαν το μπλοκ προς τα δεξιά.
Ωστόσο, η κ. Meloni έχει κρατήσει τα χαρτιά της κλειστά, «φλερτάροντας» μια πιθανή συμμαχία με το ΕΛΚ και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula Von der Leyen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης